1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YDÜ’NÜN “KAN BAĞIŞI CAN BAĞIŞI” KAMPANYASI SÜRÜYOR
YDÜ’NÜN “KAN BAĞIŞI CAN BAĞIŞI” KAMPANYASI SÜRÜYOR

YDÜ’NÜN “KAN BAĞIŞI CAN BAĞIŞI” KAMPANYASI SÜRÜYOR

Sağlık Bakanlığı’yla, Thalassaemia Derneği’nin KKTC’deki kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak yaptığı çağrının ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin başlattığı “Kan Bağışı Can Bağışı” kampanyası sürüyor.

A+A-

Sağlık Bakanlığı’yla, Thalassaemia Derneği’nin KKTC’deki kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak yaptığı çağrının ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin başlattığı  “Kan Bağışı Can Bağışı”  kampanyası sürüyor.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, “Kan Bağışı Can Bağışı” adıyla bir kampanyanın başlatılması ve toplanan kanların da Devlet Hastanesi Kan Bankası’na iletileceğinin duyurulmasının ardından, bazı basın mensupları da kan bağışı kampanyasına kan vererek destekledi.

YDÜ Hastanesi Başhekim Dr. Sevim Erkmen, Thalassaemia hastalarının hayatlarını diğer insanlar gibi sürdürebilmeleri için ayda en az 3 ünite kana ihtiyaçları olduğunu belirtirken, kana ihtiyacı olan Thalassaemia hastası sayısının 145 olduğunu ifade etti.

Dr. Erkmen “Bu toplumumuzun kanayan yarasıdır” diyerek, ülkede ihtiyaç duyulan kanın askerden sağlandığını dile getirerek askerlere teşekkür etti.

Dr. Erkmen, buna rağmen verilen kanların yetersiz olduğunu bu nedenle bir kampanya başlatıldığını vurguladı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.