1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEDİ YIL SONRA DÖNDÜ VE TUTUKLANDI
YEDİ YIL SONRA DÖNDÜ VE TUTUKLANDI

YEDİ YIL SONRA DÖNDÜ VE TUTUKLANDI

İş bulmak için yasadışı yollardan Güney’e geçen zanlı Fulya Eken, aynı yollardan KKTC’ye geçiş yaptı ancak tutuklandı.

A+A-

Yedi yıl önce ailesiyle birlikte KKTC’ye göç eden ve kısa bir süre sonra yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçen zanlı Fulya Eken, önceki gün yasadışı yollardan KKTC’ye giriş yapınca polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Lefkoşa’da önceki gün tespit edilen zanlı Fulya Eken, ‘Askeri yasak bölgeyi ihlal etmek’ suçundan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Henüz 19 yaşındayken anne ve babası ile birlikte 2006 yılında memleketi Mersin’den KKTC’ye göç eden zanlı Fulya Eken’in, iş bulup çalışabilmek için kısa bir süre sonra yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçiş yaptığı öğrenildi.

Güney Kıbrıs’ta Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olan bir genç ile tanışan zanlı Fulya Eken, 8 Aralık 2010 tarihinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğini dünyaya getirdikten kısa bir zaman sonra da çocuğunun babası tarafından terk edilen zanlı Fulya Eken, küçük kızı ile beş parasız ortada kalınca çareyi KKTC’ye dönmekte buldu.  KKTC’de bir kamu kuruluşunda resmi işlem yaptırmak isteyen zanlı Fulya Eken, önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandı. 

Mahkemede söz hakkı alan zanlı avukatı Muhabbet Mevsimler, zanlının bakmakla yükümlü olduğu henüz iki buçuk yaşında bir kız çocuğu olduğunu söyledi. Kız çocuğunun kalbinin doğuştan delik olduğunu ifade eden Mevsimler, çocuğun annesinin bakımına muhtaç olduğunu ifade etti.

Yargıç, zanlı Fulya Eken’in yurt dışına çıkışını yasaklanmasına, kimlik ve pasaportunun polise teslim edilmesine, haftada bir gün en yakın polis karakoluna şahsen giderek imza atması koşulu ile yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

 

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.