1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEDİDALGA 2 HAFTADIR SUSUZ
YEDİDALGA 2 HAFTADIR SUSUZ

YEDİDALGA 2 HAFTADIR SUSUZ

Yedidalga 2 haftadır susuz

A+A-

Yedidalga köyü sakinleri, büyük bir sorunla boğuşuyor.

Lefke’ye bağlı Yedidalga köyü, su ihtiyacını karşılayan yeraltı su kaynaklarının azalması ve su motorlarının arızalanması sonucu yaklaşık 2 haftadır büyük bir susuzluk yaşıyor.
Bölge sakinleri, yaşanan susuzluğa isyan ederek, yaz aylarında suya olan ihtiyacın arttığını ve yetkililerin önlem almasını istedi.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve ekibi ile su motorlarının bulunduğu bölgeye giderek, arızalarla ilgili bilgi verdi.
Kaya, “İki yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle yeraltı suyu kaynaklarında ciddi bir azalma oldu. Halkımızı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Vatandaşlardan, suyu daha tasarruflu kullanmalarını ve şebekeden gelen suyla bahçe sulamamalarını rica ediyoruz” dedi.
24 Temmuz’dan bugüne yeraltı sularında yaşanan azalmadan dolayı, kuyulardan birinin devre dışı kaldığını söyleyen Kaya, ikinci kuyuya ise yeni dalgıç takıldığını ancak dalgıcın suyun az olması nedeniyle yine arızalandığını kaydetti.
Başkan Aziz Kaya, 26 yıldır kullanılmayan su kuyusunun devreye konduğunu ancak bir hafta su çekildikten sonra su tribününün arıza yaptığını ve söz konusu kuyuya dalgıç indirilmesi çalışması yapıldığını belirtti.
Köye su sağlayan tek bir su kuyusu kaldığını ve bunun da köy için yetersiz kaldığını söyleyen Kaya, yeni bir kuyu için jeofizik araştırması yapılacağını kaydetti.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Yedidalga Sulama Birliği’nden 130 metrelik bir bağlantı yapıldığını ve yaklaşık bir haftadır Yedidalga’ya takviye su getirildiğini anlattı.
Kaya, Yedidalga’ya az az su verildiğini, yüksek bölgelere ise tankerlerle su takviyesi yapıldığını kaydetti.
Kaya, bölge sakinlerinden suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

DİYALOG

 

 

 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.