1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEMEK FESTİVALİ CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
YEMEK FESTİVALİ CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

YEMEK FESTİVALİ CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Yemek Festivali Cumartesi günü başlıyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Yemek Festivali, Cumartesi günü başlıyor.  Bu yıl 3’üncüsü yapılacak festival, iki gün sürecek.

Lefkoşa’daki Atatürk Spor Salonu’nun arkasındaki çim sahada gerçekleştirilecek festival, öğlen saatlerinden gece 02.00’ye kadar gezilebilecek.

Festival komitesinden verilen bilgiye göre, Kıbrıs mutfak kültürünü korumayı ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçlayan festivalin, ilgi turizminin gelişmesine de katkı koyması hedefleniyor.

Festivale KITSAB’ın da turist turları dahilinde katılımcı desteği vermesi beklendiği belirtilen açıklamada,  ilk iki yılda festivalde yüzün üzerinde Kıbrıs’a özgü lezzetin sunulduğu, 12 bin kişilik katılımın gerçekleştiği ifade edildi.

Bu yıl ise festivalde yüzlerce çeşit yemek ve tatlının yanı sıra, çocuklar ve yetişkinlere yönelik yemek atölyeleri, babalar günü dolayısıyla özel aktiviteler, Kıbrıs Türk kültürüne ait oyunlar, garavolli yeme yarışması, “Ultimate Frisbee” gibi spor oyunları yer alacağı kaydedildi.

Festivalde ayrıca Dance FM ve Radyo Enerji’nin canlı yayınları gerçekleştirilecek, Dj Bora K ve Erim TND, Gommalar, Street Musicians, Casablanca House Band ve Sinan Güzen gibi yerli DJ ve sanatçılar sahne alacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.