1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YEMEN'DE EL-KAİDE'YE KARŞI OPERASYON BAŞLATILDI
YEMEN'DE EL-KAİDE'YE KARŞI OPERASYON BAŞLATILDI

YEMEN'DE EL-KAİDE'YE KARŞI OPERASYON BAŞLATILDI

YEMEN'DE EL-KAİDE OPERASYONU

A+A-

YEMEN'İN HADRAMUT KENTİNDE, EL KAİDE'YE YÖNELİK HELİKOPTER VE TANK DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Yemen ordusu, ülkenin doğusundaki Hadramut eyaletinin Bevazir bölgesinde El-Kaide üyelerine yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bölgede etkinliğini yeniden artırmaya başlayan El-Kaide üyelerinin hedef alındığı operasyona kara birliklerinin yanı sıra savaş uçakları ve ABD insansız hava araçları da destek veriyor. Bölgedeki hastane kaynakları, şu ana kadar bir El-Kaide üyesinin ölü olarak hastaneye getirildiğini, çatışmalarda yaralanan 2'si ağır 3 askerin de farklı hastanelerde tedavi altına alındığnı belirtti.

Çatışmaların özellikle Bevazir bölgesine 30 kilometre mesafedeki Mukalla kentinde yoğunlaştığı, ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade edildi.

Öte yandan çatışmaların ardından bölgede hayatın durduğu ve okullardaki öğrencilerin tahliye edildiği öğrenildi.

Arap Yarımadası El Kaide'si olarak da adlandırılan yapılanmalar 2011 yılındaki halk ayaklanmalarının ardından bölgede zayıflayan devlet otoritesinden yararlanarak özellikle Güney Abyan ve Doğu Hadramut bölgelerinde etkinliğini artırmıştı.

Örgüte yönelik son dönemde ABD insansız hava araçlarının da katıldığı operasyonlarda birçok silahlı unsur hedef alınmış ancak sivil kayıplar da meydana gelmişti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.