1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEMİN TÖRENİ YAPILDI
YEMİN TÖRENİ YAPILDI

YEMİN TÖRENİ YAPILDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) mezunlarının yemin töreni gerçekleştirildi;

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) mezunlarının yemin töreni gerçekleştirildi.

DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan yemin törenini, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de izledi.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif törende yaptığı konuşmada,  mezunlara; meslekte başarılı olmak istiyorlarsa işlerini sevmelerini öğütledi.

Bakan Kaşif,  1980’li yıllarda çok zor koşullar altında sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, gelişen teknolojiyle birlikte sağlık sektörünün de geliştiğini ifade etti.

Kaşif, mezunları, ailelerini ve öğretim üyelerini kutladı.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, sağlıktaki gelişmeleri anlatarak, teknolojiyle birlikte sağlıktaki branşlaşmanın da arttığını söyledi.

Sağlığın çok hassas bir konu olduğunu söyleyen Arabacıoğlu,  sağlığın; yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide hizmet everen bir meslek grubu olduğunu kaydetti.

Bakan Arabacıoğlu, KKTC’deki üniversitelerin kaydettiği aşamaya değinerek, bugün ülkede 11 üniversitede 60 bin öğrencinin eğitim görmekte olduğunu belirtti.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, 2009 yılında kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kısa sürede büyük gelişme göstererek, DAÜ’nün en büyük bölümleri arasında yer aldığını kaydetti.

Öztoprak, fakültenin çok iyi bir akademisyen ekibi, laboratuar ve altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak,  bölgenin en iyi sağlık bilimleri fakülteleri arasında yer aldıklarını söyledi.

HARUTOĞLU

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da, fakültenin kuruluş sürecini anlatarak, bugün 14 programda 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Harutoğlu, önümüzdeki yıl fakültede ikisi doktora olmak üzere 5 program daha açacaklarını kaydetti.

Harutoğlu, misyonları gereği fakülte olarak öğrencilerini önemsediklerini ve  en güzel olanakları sunarak onlardan seçkin birer marka yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.