1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYİN”
“YENİ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYİN”

“YENİ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYİN”

Asgari ücretlinin aldığı yetiyor mu...

A+A-

 

BIÇAKLI: “YENİ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYİN”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümete, ivedi olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplayarak, yeni asgari ücreti belirlemesi çağrısı yaptı.

Bıçaklı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkede yıllardır her yılın 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücret belirlendiği,  ayrıca yıl içinde ülkedeki enflasyon hızı da dikkate alınarak ikinci kez, bazı yıllarda üçüncü kez yeni asgari ücretler belirlendiği kaydedildi.

Bıçaklı, “Son bir yıl içerisinde çalışanların alım gücünün ciddi şekilde düştüğü ayrıca dövizin patlama yaparak nerdeyse iki katına çıktığı bu dönemde 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olacak olan yeni asgari ücreti belirlemeyerek, hükümet bütün çalışanları, özellikle özel sektörde sendikasız ve güvencesiz olarak çalışan binlerce işçiyi açlığa mahkum etmiştir” dedi.

Bıçaklı, hükümete ivedi olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplayarak yeni asgari ücreti belirlemeleri ve asgari ücretle çalışan binlerce işçiye yeniden bir soluk alma imkanı yaratmaları çağrısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.