1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

28 Temmuz’da seçilen 23 yeni milletvekilinin, ant içme töreni için yarın gidecekleri Meclis’in, saat 10.00’daki birleşimine yetişip yetişemeyecekleri merak konusu oldu

A+A-

28 Temmuz’da gerçekleştirilen seçimde Meclis’e girmeye hak kazanan 50 milletvekili, yarın ant içerek görevlerine başlayacak. Meclis’in seçimden sonraki bu ilk birleşimi saat 10.00’da yapılacak. Ant içme nedeniyle yapılacak törene tüm eski Parlamenterler ve halkın davetli olduğu belirtildi. 28 Temmuz’da yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde, CTP-BG’den 21, UBP’den 14, DP-UG’den 12, TDP’den ise 3 milletvekili seçilmişti.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Yapılan seçim sonucu halkın icazet verdiği 50 milletvekili yarın yemin ederek resmen göreve başlayacak. Yemin töreninden sonra geçici başkanlık divanının toplanarak divan seçimlerinin yapılabilmesi için çalışmalar başlayacak. Bu süreçte mevcut hükümet istifasını Cumhurbaşkanı’na sunacak ve Hükümet kurma çalışmaları başlayacak.

YENİ HÜKÜMETİ ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR
Hükümet partisi UBP içindeki sıkıntılar nedeniyle bir yılı aşkın bir süre nisap sıkıntısı yaşayan Cumhuriyet Meclisi’nin gündemindeki 106 yasa tasarıları ve önerileri, Hükümet’in düşmesiyle yeni kurulacak hükümete havale edilmiş oldu. Hükümet’in düşmesiyle, Meclis Komiteleri’nde yasallaşmayı bekleyen 74 Yasa Tasarısı ve 28 Yasa Önerisi ‘kadük’ olmuştu. Muhalefetin de geçmesi yönünde onay verdiği seçim ve halk oylaması yasası, Kamu Yasası, Meclis İç Tüzüğü gibi çalışmalar kadük olurken, Cumhuriyet Meclisi eski Başkan Vekili, CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Yektaoğlu, üzerinde çok çalışılarak hazırlanan Meclis İç Tüzüğü değişikliklerinin de kadük olduğunu kaydederek, 28 Temmuz seçimiyle oluşacak yeni Meclis Genel Kurulu’nun yapacağı çalışmalarla Meclis’i daha işlevsel hale getirmesi temennisinde bulunmuştu.
ÇOK EMEK HARCANDI AMA…
Muhalefetin de desteğiyle, Meclis son dönemde Başkan, Başkan Yardımcısı, hukukçular ve Meclis görevlilerinin birçok yasa ve konu için epey emek harcadıysa da, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası ve Meclis İç Tüzüğü ile ilgili değişiklik çalışmaları tamamlanamadı.

GÖREV YENİ HÜKÜMETİN
Meclis’in yedinci dönem beşinci yasama yılında 74 yasa tasarısı, 28 yasa önerisi, 6 kararname olmak üzere 108 yasa tasarısı, yasa önerisi ile yazılı ve sözlü sorular da kadükolurken, bugüne kadar yapılan çalışmaların boşa gitmemesi için yeni kurulacak hükümetin ivedilikle bu çalışmaları ele alıp, bir an önce yasaları geçirmesi bekleniyor.

Starkıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.