1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ BİR İLAHİYAT KRİZİ Mİ DİYE DÜŞÜNDÜRDÜ
YENİ BİR İLAHİYAT KRİZİ Mİ DİYE DÜŞÜNDÜRDÜ

YENİ BİR İLAHİYAT KRİZİ Mİ DİYE DÜŞÜNDÜRDÜ

buna dur demek kimin görevi?

A+A-

GÖKÇEBEL: “HANGİ GEREKÇEYLE OKUL AÇILACAĞINI ORTAYA KOYMAK VE BUNA DUR DEMEK EĞİTİM BAKANLIĞI İLE HÜKÜMETİN GÖREVİDİR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs’ta eğitim, din ve kültür entegrasyonu yapmaya çalışan Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, ilahiyat eğitimi verecek yeni bir okul açtırtmaya çalıştığını iddia etti.

Gökçebel, sözkonusu okulla ilgili hiçbir merciden izin alınmayıp ilgili bakanlığa haber verilmediğini belirterek, “Mağusa’da hangi gerekçeyle okul açılacağını ortaya koymak ve buna dur demek eğitim bakanlığının, hükümetin görevidir” dedi.

Gökçebel bugün yaptığı açıklamada, Gazimağusa bölgesinde ilahiyat eğitimi verecek bir okul açılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

Gökçebel, Türkiye’de iktidarda bulunan AKP’yi eleştirerek, “Kurdukları vesayet imparatorluğunu, yandaş sermayedarları ve kukla siyasi taraftarlarıyla Kıbrıs’ta da yaşatmak istemektedirler” dedi.

“Kıbrıs Türk toplumunun AKP’yi kumarhaneleri, gazinoları, otelleri, bet ofislerini, off-shore bankaları, şirketleri, özelleştirmeleriyle yakından tanıdığını”  ifade eden Gökçebel, “Dayatma paketlerini, özelleştirme adı altında gasp ettiklerini iyi bilmekteyiz. Gerektiğinde acımasızca polisi halka kışkırttığını, şiddet kullandığını, her fırsatta Kıbrıs Türk toplumuna hakaret ettiğini, Türkiye halkını jurnallediğini, beslemeler dediğini sürekli hatırlamaktayız” dedi.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ta sözde paketler, özelleştirmeler, istilalarla ekonomik alt yapıyı güçlendiren AKP, bugün din sömürüsü yaparak, cemaat ve tarikatları kullanarak kültürel, dini, siyasi üst yapılarını tamamlamak istemektedir. Dinle ilgisi olmayan kapitalist, pragmatik bir anlayışla her yolu kullanarak imparatorluğunu devam ettirme çabasındadır. AKP’nin Kıbrıs’taki eğitim, din, kültür entegrasyonu bu anlayışın eseridir. Hükümetlerimiz, bakanlarımız acaba bunun farkında değil midir? Eğer farkında iseler ve sırf koltuklarda kalsınlar diye görmezlikten geliyorlarsa ortada halka ihanet var demektir.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.