1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİ BİR KIBRIS YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
“YENİ BİR KIBRIS YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“YENİ BİR KIBRIS YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bugünlerde yoğunlaşan Kıbrıs müzakerelerinde iki tarafın da ...

A+A-

AKINCI: “YENİ BİR KIBRIS YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugünlerde yoğunlaşan Kıbrıs müzakerelerinde iki tarafın da hakkını koruyan, iki tarafın da kendini güvende hissedeceği, gelecek kuşak nesillerin barış ve huzur içinde adanın nimetlerini paylaşabileceği yeni bir Kıbrıs yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 15 Kasım kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyete Şehit Aileleri ve Malül Gazileri Derneği Başkanı Ertan Ersan da eşlik etti.

URAN’DAN “BARIŞ” TEMENNİSİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, 15 Kasım kutlamalarına katılmak için geldikleri KKTC’de olmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Uran, KKTC’nin, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesi neticesinde, binlerce şehidin verilmesiyle kurulduğuna işaret ederek, 1974’ten bugüne adada ne Kıbrıslı Türk, ne de Kıbrıslı Rum’un kanının akıtıldığını belirtti.

Adaya kalıcı barışın gelmesinin önemine vurgu yaparak, yürütülen sürece ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya destek veren Uran, Türkiye’den getirilen suyun, barış suyu olması temennisinde bulundu.

Taner Uran, buradaki kardeş dernekle, haklı davalarını yaşatmak için sürekli iş birliği yaptıklarını ve bu işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.

AKINCI: “BARIŞIN DEĞERİNİ EN İYİ ŞEHİTLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI BİLİR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, şehit aileleri, gaziler ve yetimleri temsil eden bir derneğin yöneticilerin ağzından barış mesajı çıkmasının  önemine vurgu yaparak, “Savaşta ne olduğunu, barışın da ne kadar değerli olduğunu  en iyi şehitlerin geriye bıraktıkları bilir.. Keşke ne savaş, ne şehit, ne de onların geride bıraktığı yetimler olsa” dedi.

Konjonktür gereği toplum, millet ve vatan için mücadele etmenin zaman zaman kaçınılmaz olduğuna işaret eden Akıncı, savaşların değişik şekillerde yaşandığı günümüzde dünyanın barış ve huzur içinde yaşanacak günlere ulaşmakta daha çok yol almak zorunda olduğunun bir kere daha anlaşıldığını belirterek, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Terörün dini, dili yoktur.. Amaç ne olursa olsun, masum insanlar ölüyor.. Ankara, Beyrut ve Paris’te yaşananlar ortada. Bütün bunlar bir bütünün parçası.. Buna karşı bütün dünyanın güçlerini birleştirmesi lazım. Huzur içinde yaşamak, dünya ve yurtta barış için el birliğiyle çalışmak lazım” dedi.

Derneğe ziyaretlerinden dolayı teşekkür de eden Akıncı, “Her zaman kapımız, gönlümüz açıktır size. Temenni ederim ki müzakerelerde barışçı bir çözüme ulaşalım” ifadesini kullandı.

“YENİ BİR KIBRIS YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Akıncı, devam eden Kıbrıs müzakerelerine de değinerek, “Bugünlerde yoğunlaşan müzakerelerde iki tarafın da hakkını koruyan, iki tarafın da kendini güvende hissedeceği, gelecek kuşak nesillerin barış ve huzur içinde bu adanın nimetlerini paylaşabileceği yeni bir Kıbrıs yaratmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimizle bunun için çabalıyoruz” dedi.

Türkiye’nin askeriyle, hükümetiyle süreci desteklediği, sürecin barışla sonuçlanmasını Kıbrıs’ta da halk, hükümet ve meclisin de istediğini kaydeden Akıncı, “El birliğiyle daha iyi bir gelecek için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket takdimi yapıldı.<

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.