1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yeni bir para birimi geliyor adı: 'Altın'
Yeni bir para birimi geliyor adı: 'Altın'

Yeni bir para birimi geliyor adı: 'Altın'

Yeni bir para birimi geliyor adı: 'Altın'

A+A-

Putin`den dolar ve euroya rakip yeni bir para birimi önerisi geldi. Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, eski Sovyetler Birliği ülkeleri arasında kullanılacak bir para birimi oluşturulmasını önerdi. Bu paranın adı Türkçe bir kelime, "Altın" olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, meclise verdiği bir yasa tasarısıyla Avrasya Ekonomi Birliği içerisinde ortak bir para birimi oluşturulmasını önerdi. Yeni ortak para birimin adının ise "Altın" olacağı konuşuluyor.

Türkçe bir kelime olan Altın'ın seçilmesi Rusya'da soru işaretleri yarattı. Fakat modern Rusya'nın bulunduğu coğrafyanın Moğol Altın Ordu Devleti tarafından yönetildiği 15'inci yüzyıldan başlamak üzere, 400 yıl boyunca ülkede "Altın" para birimi olarak kullanıldı.

2020'DE KULLANIMA SUNULMASI PLANLANIYOR

Tarihi değeri nedeniyle Türkçe olmasına rağmen Altın kelimesi, uygun görüldü. Eğer tasarı yasalaşırsa euro ve dolar bölgelerine rakip olarak Avrasya coğrafyasında tek para birimi olan bir "Altın" bölgesi oluşacak.

Avrasya Ekonomi Birliği Rusya, Ermenistan, Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan'ı kapsıyor. "Altın"ın 2020'ye kadar yasalaşarak kullanıma sunulması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.