1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ BİR TOZ FIRTINASI UYARISI!
YENİ BİR TOZ FIRTINASI UYARISI!

YENİ BİR TOZ FIRTINASI UYARISI!

Hayatı tam anlamıyla felç eden toz fırtınasında 3.güne girilirken, Meteoroloji dairesinden şok bir uyarı geldi!

A+A-

 

Kıbrıs adasında hayatı tam anlamıyla felç eden toz fırtınasında 3.güne girilirken, Kıbrıs Rum Meteoroloji dairesinden şok bir uyarı geldi!

Buna göre şu an devam eden toz fırtınasının bu akşamdan itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, adanın Cumartesi gününden itibaren yeni bir toz fırtınasının etkisine girmesi bekleniyor.

In-Cyprus internet sitesine açıklamalar yapan Kıbrıs Meteoroloji Dairesinden bir yetkili yeni kum fırtınasının Kuzey Afrika’da bulunan ve dünyanın en büyük çölü olan Büyük Sahra Çölü üzerinden gelmesinin beklendiğini açıkladı.

Aynı yetkili yeni kum fırtınasının şu an etkili olan ve Suriye üzerinden gelenin aksine sarı değil kırmızı olduğunu belirterek, toz bulutunun Cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiğini belirtti.

Öte yandan yine aynı haber sitesine konuşan Rum Eğitim Bakanı Costas Kadis, kum fırtınası sebebiyle yarın açılması beklenen okulların açılışının bir gün ertelenebileceğini söyledi.

Kadis, söz konusu karar işçin bugün öğleden sonra bir toplantı yapılacağını ve erteleme yönünde bir karar alınmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ / In-Cyprus.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.