1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ BİR VURGUN MU?
YENİ BİR VURGUN MU?

YENİ BİR VURGUN MU?

Yeni bir vurgun mu?

A+A-

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacağına karşılık Girne’nin merkezinde ve askerin elinde bulunan 500 Milyon Dolar değerindeki ambarların maliye tarafından devralınıp bankaya devredildiği belirtildi.

Bu devrin ardından Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu’nun söz konusu ambarı ne şekilde ve kaça satacağı merak konusu olurken, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, söz konusu ambarların Rauf Denktaş’a verildiği bilgisini aldıklarını belirterek, bunun bir iddia olmadığını, bilgiyi yetkililerden aldığını açıkladı.

Gürcafer, Bakanlar Kurulu kararı ile Rauf Denktaş’a üniversite yapımı için verilen 200 dönümlük arazinin ise, üniversite izninin ismi ve arazisi ile birlikte önceden Suat Günsel’e satıldığını iddia ederek, bu bilgileri verenin sokaktaki insan olmadığını, bu durumlardan rahatsız olan hükümetin içindeki siyasiler olduğunu kaydetti.

Gürcafer, “Bir an önce hesap sorulmalıdır, bütün bu olanlar mercek altına alınmalıdır. Hesap sorulmalıdır ve yargılanması gereken varsa da yargılanmalıdırlar. Biz sivil toplum olarak bunun peşini bırakmayacağız. Kendi aramızda örgütlenme aşamasındayız. Kimse hesap sormazsa, sokağa dökülüp bunun hesabını soracağız” diye konuştu.

Deniz ABİDİN

UBP-DP Hükümeti’nden yeni bir vurgun idiası daha . Yeni Bakış’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacağına karşılık Girne’nin merkezinde ve askerin elinde bulunan 500 Milyon Dolar değerindeki ambarların Maliye tarafından devralınıp bankaya devredildiği belirtildi. Bu devrin ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Hasan Tosunoğlu’nun söz konusu ambarı ne şekilde ve kaça satacağı merak konusu olurken, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, söz konusu ambarların Ruf Denktaş’a verildiği bilgisini aldıklarını belirterek, bunun bir iddia olmadığını, bilgiyi yetkililerden aldığını açıkladı.

“İddia değil gerçek bilgi”

Bakanlar Kurulu kararı ile 220 dönümlük arazinin Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’a verilmesi nedeniyle tartışmalar gündemden düşmezken, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada yeni bir iddia ortaya attı.

Cafer Gürcafer, Girne’de askerin kullanımında olan ambarları Rauf Denktaş’a verdikleri

bilgisini edindik” diyerek, bunun iddia olmadığını, bilgiyi yetkililerden aldığını açıkladı. Gürcafer, kılıfına uydurmak için ambarların ilk önce Kooperatif Merkez Bankası’na ardından ise Rauf Denktaş’a verilme ihtimali üzerinde durarak, ambarların olduğu bölgenin Girne’nin en değerli yeri olduğunu kaydetti. Gürcafer, iki ambarın bulunduğu yerin Girne Çemberinde askerin kontrolünde olduğunu , askerin söz konusu şahıs lehine buraları boşalttığını söyledi.

200 dönüm arazi önceden Suat Günsel’e mi satıldı?

Gürcafer, bir başka duyuma da dikkat çekerek, Bakanlar Kurulu kararı ile Rauf Denktaş’a üniversite yapımı için verilen 200 dönümlük arazinin, üniversite izninin ismi ve arazisi ile birlikte önceden Suat Günsel’e satıldığını iddia etti. Gürcafer, bu bilgileri verenin sokaktaki insan olmadığını, bu durumlardan rahatsız olan hükümetin içindeki siyasiler olduğunu kaydetti.

“Yargılanmalıdırlar”

Gürcafer, şöyle devam etti, “Bugünkü gidişattan hükümetin içindeki siyasilerin de çok rahatsız. Hükümetin içinde büyük bir huzursuzluk hakim. Tehditle yürüyen bir hükümete dönüştü. Ban göre Başbakan yapması gerekeni yapmalı ve bir an önce hesap sorulmalıdır, bütün bu olanlar mercek altına alınmalıdır. Hesap sorulması lazımdır, yargılanması gerekiyorsa da yargılanmalıdırlar. Biz sivil toplum olarak bunun peşini bırakmayacağız. Kendi aramızda örgütlenme aşamasındayız. Kimse hesap sormazsa, sokağa dökülüp bunun hesabını soracağız”

Yenibakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.