1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ CAMİ İNŞAASI RUMLARI RAHATSIZ ETTİ
YENİ CAMİ İNŞAASI RUMLARI RAHATSIZ ETTİ

YENİ CAMİ İNŞAASI RUMLARI RAHATSIZ ETTİ

Haspolat’a “Hala Sultan” isimli cami inşa edilmesi Rumları rahatsız etti

A+A-

Türkiye ve Türkiye’nin “Kıbrıs’taki temsilcilerinin”, Haspolat bölgesine, Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi ile aynı ismi taşıyacak en büyük camilerden birini inşa etmek için, işlemleri başlattıkları haber verildi.
   Haberi “Yeni Hala Sultan Camisi” inşa ediyorlar başlığıyla yayımlayan Fileleftheros, caminin Kıbrıslı Türklerin tepkisine rağmen inşa edileceğini yazdı.
   Bunun birikimli bir tepki olduğunun düşünüldüğünü ve sadece bu camiyle alakalı olmadığını kaydeden gazete, bu tepkinin, camilerin son yıllarda KKTC’de “mantar gibi bitmesinden” kaynaklandığı yorumunda bulundu.
   Bu camilerden çoğunun, kiliselerin yanına inşa edilmekte olduğunu yazan gazete, camilerin kiliselerden daha görkemli oldukları imajının verilmeye çalışıldığını iddia etti.
   Caminin Haspolat’taki (Mia Milia) Kıbrıs Rum göçmenlerin malları üzerine inşa edilmesinin planlandığını ve eldeki bilgilere göre, bunun yaklaşık 120 dönümlük bir araziye konumlandırılacağını iddia eden gazete, sözde Haspolat muhtarı Andreas Dimosthenus’un, caminin Kıbrıs Rum mallarının üzerine inşa edilmesi işlemlerinin başlatıldığından haberdar olduğunu söylediğini iletti.
   Gazeteye göre Dimosthenus, “Haspolat sakinlerinin tümünün”, bu gelişmeye karşı olduklarını da ileri sürdü.
   Gazete yine elindeki bilgilere dayanarak, caminin inşa edileceğinin ilan edilmekte olduğu devasa boyutlardaki bir levhanın, geçtiğimiz gün Haspolat bölgesine asıldığını da ekledi.

kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.