1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ CEZAEVİ İÇİN PROJE AŞAMASINA GEÇİLİYOR
YENİ CEZAEVİ İÇİN PROJE AŞAMASINA GEÇİLİYOR

YENİ CEZAEVİ İÇİN PROJE AŞAMASINA GEÇİLİYOR

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANKARA’DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN İLE BİR ARAYA GELDİ

A+A-

KKTC’YE YAPILACAK YENİ CEZAEVİ İÇİN PROJE AŞAMASINA GEÇİLİYOR

ÇAVUŞOĞLU: “KKTC’NİN DÜNYADAKİ YERİNİ ALMA MÜCADELESİNDE EN BÜYÜK VE TEK DESTEĞİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR”

ERGİN: “ KKTC VE KIBRIS TÜRK HALKI BİZLERİN GÖNÜL DÜNYASINDA BAŞ KÖŞEDEDİR”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’ye yapılması planlanan yeni cezaevi ile ilgili olarak, bu sabah Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü.

Görüşmeye, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri yanı sıra, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Müsteşarı Hasan İslamoğlu, Bakanlık Müdürü Meftun Orkun, Merkezi Cezaevi Müdürü Salahi Hoca ve Cezaevinde örgütlü olan sendikalardan, Kamu-Sen’den İzzet Türkmen, KTAMS’tan Güven Bengihan, Gardiyanlar Birliği’nden Hüseyin Şen katıldı.
 Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yeni Merkezi Cezaevi Kampüsü”nün masaya yatırıldığı görüşme saat 11.00’de başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede, KKTC’nde uzun yıllardır yapılması planlanan yeni cezaevi konusunda KKTC Bakanlar Kurulu tarafından yer tahsisinin yapıldığını, KKTC bütçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu amaçla ayırdığı bir ödenek de bulunduğunu ifade edildi.

KKTC’de düşünülen infaz kurumunun sadece bir cezaevi değil, aynı zamanda ıslah hizmetlerini de vermesi konusunda her iki Bakanın mutabakata vardığı, yeni yapılacak cezaevinde, hükümlü ve tutukluların insan hakları çerçevesinde topluma kazandırıcı eğitim çalışmaları yapılacağı kaydedildi.

Kadın cezaevi, çocuk cezaevi ve ıslah için gerekli olan alt yapının hep birlikte düşünülerek özel bir proje gerçekleştirileceği,  2 Ay içerisinde projenin teknik planının ortaya çıkacağı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili Türkiye’den teknik bir ekibin gelerek, yeni cezaevi için tahsis edilen araziyi yerinde göreceği vurgulandı.

ERGİN

Görüşmede ilk olarak söz alan T.C. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve heyetini Ankara’da görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek,  “KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı bizlerin gönül dünyasında baş köşededir” dedi.

KKTC’nin zorlukları aşması ve uluslar arası camiada hak ettiği noktaya ulaşmasının temel arzuları olduğunu kaydeden Ergin, “Bu açıdan Adalet Bakanlığı olarak kendi görev alanımızla ilgili yapabileceklerimiz hususunda geçmişten gelen yapılması planlanan işler, çalışmalar var. Biz kendi üzerimize düşeni yapmaya ve bunları tamamlamaya hazırız. Adli teşkilatlar arası işbirliğimizin başarılı bir şekilde devam etmesi ve aksayan unsurların azalması bizler için sevindiricidir.  Zaten spesifik bir problem yok, ancak mevcut hizmetlerin artması, kalitenin yükselmesi için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Bizler,Türkiye’yi ileriye taşımak için, ne yapıyorsak aynısını KKTC’ye de yapmak için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasına, Kıbrıs Türk halkı adına, güzel duygularından dolayı, mevkiidaşı, Bakan Sadullah Ergin’e teşekkür ederek başladı.

Çavuşoğlu,yakın bir tarihte benzer amaç için yine ziyaret gerçekleştirdiklerini, şimdi ise yer tahsisi de yapılan Yeni Cezaevi konusunda artık proje aşamasına gelindiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, “ KKTC’nin dünyadaki yerini alma mücadelesinde en büyük ve tek desteği, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Özellikle neredeyse tüm alt yapı ihtiyaçlarımızı karşılayan Türkiye Cumhuriyeti’ne, huzurunuzda bir kez daha halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

c2.jpg

İnsanın olduğu her yerde yasalar olduğunu ve yasalara karşı gelen ya da suç işlemiş insanların tekrar topluma kazandırılması için yeni ve modern bir cezaevine ihtiyaç olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “Yaşam standartlarının yükseltildiği ve güvenlik öğelerinin çok daha iyi olduğu, çağdaş bir cezaevi yapımı için, geçmiş görüşmelerimizde sizlerden destek istemiştik. Bugün ise geldiğimiz noktada, sizlerin samimiyeti ve katkıları ile Bakanlar Kurulumuz tarafından da yer tahsisi yapılan yeni cezaevi için proje aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda artık dünyada örnek ve farkındalık yaratan çalışmalara sahip olduğunu ifade eden Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Bakanlığınıza bağlı cezaevleri konusunda ise artık Avrupa’nın örnek gösterdiği yapıya kavuşmuş olmanız bizler için ayrı bir şanstır. Siz ve ekibinizin tecrübeleri ile eminim, sizlerin sahip olduğu standartları KKTC’de yaşayan insanlarımız da yakalayacaktır. Amacımız ülkemizde ceza almış insanların, fiziki koşullar nedeniyle tekrar ek bir ceza almaması ve çalışan gardiyan arkadaşlarımızın daha huzurlu bir ortamda görev yapmalarıdır.”

c3.jpg

Bakan Çavuşoğlu’nun ardından tekrar konuşan TC Adalet Bakanı Ergin, “ Yer tahsisini yaparak önemli bir adımı attınız ve süreci başlattınız. Bizler de teknik ekibimizle beraber projeye katkı koymaya ve önerilerimizi geçmişte olduğu gibi bugünde sunmaya hazırız” dedi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i KKTC’ye de davet ederek, “ İnşallah projenin sunumunu Kıbrıs’ta birlikte yapar ve temeli birlikte atarız” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.