1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ CİHAZLAR CAN KURTARACAK
YENİ CİHAZLAR CAN KURTARACAK

YENİ CİHAZLAR CAN KURTARACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından İtfaiye Şubesi’ne verilen son model açma, kesme, germe ve söndürme cihazlarının eğitimi Gazimağusa’da yapıldı

A+A-

İçişleri Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi tarafından İtfaiye Müdürlüğü’ne alınan son teknoloji açma, kesme, germe ve söndürme cihazlarının eğitimi Polis Genel Müdürlüğü’nden gelen 2 eğitmen tarafından Gazimağusa İtfaiye Şubesi ekiplerine verildi.

Alınan cihazlarla ülkemizin kanayan yarası haline gelen trafik kazalarında araçta sıkışan kazazedelerin kısa sürede kurtarılmaları ve kazalarda daha az ölüm ve yaralanma oranına ulaşılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Almanya’da cihazların nasıl kullanılacağı yönünde eğitim alan 3 personel sonra bu cihazların dağıtıldığı Gemikonağı İtfaiyesi, Güzelyurt İtfaiyesi, Girne İtfaiyesi, Lefkoşa İtfaiyesi, Karpaz İtfaiyesi ve Gazimağusa İtfaiyesi’nde görevli itfaiyecilere cihazların kullanımları hakkında eğitimler vermeye başladı.

Cihazların son teknoloji ürünü oldukları ve Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece 2 itfaiye şubesinde bulundukları öğrenilirken bu cihazlardan Rum kesiminde bulunmadığı da öğrenildi.

ADMEL Ticaret isimli hurda araçların bulunduğu işyerinin bahçesinde yapılan eğitimde trafik kazasında araçlarında sıkışan kazazedeleri kurtarmak maksadıyla açma, kesme, germe ve söndürme eğitimi yapıldı.

Eğitmenler itfaiyecilere uygulamalı olarak cihazları nasıl kullanacakları ve kazazedeleri en iyi nasıl şekilde araçlarından çıkaracakları yönünde bilgilendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.