1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ ERENKÖY’DE SULAR DURULMUYOR
YENİ ERENKÖY’DE SULAR DURULMUYOR

YENİ ERENKÖY’DE SULAR DURULMUYOR

YENİ ERENKÖY’DE SULAR DURULMUYOR

A+A-

Rumların mal talebi ile ziyaret etmesinden dolayı bölgede yaşanan huzursuzlukla gündeme gelen Yeni Erenköy’de şimdide bölgeden göç etmemek için imza kampanyası başlatıldı.

Suna ERDEN

Rumların mal talebi ile ziyaret etmesinden dolayı bölgede yaşanan huzursuzlukla gündeme gelen Yeni Erenköy’de imza kampanyası başlatıldı. Rum kaynaklarının Yeni Erenköy’e sınırsız dönüş yapılacağına dair söylemleri üzerine harekete geçen bölge sakinleri şimdiye kadar 600 imza topladı.

Açıklama yapan Yeni Erenköy eski Belediye Başkanı Özay Öykün, Rum basınında, varılacak bir anlaşmada Rumlara Yeni Eremköy’e sınırsız geri dönüş hakkı sağlanacağına dair haberler yer aldığını, Kıbrıs Türk tarafının da bu söylemleri doğruladığını ifade etti. Öykün “Yeni Erenköy halkı olarak üçüncü kez göç etmek istemediğimiz için imza kampanyası başlattık” dedi.

ÖYKÜN: “SİLAH ZORU İLE GÖNDERİLDİK, ÜÇÜNCÜ KEZ GÖÇ ETMEYECEĞİZ”

Yeni Erenköy’de oy verme çağında bin 100 kişi olduğunu ve şimdiye kadar 600 imza topladıklarını kaydeden Öykün, “Kıbrıs konusu çözülecekse adaletli olması lazım. Üçüncü göçü yaşamak istemiyoruz” dedi. Rumların eşyaları ile birlikte kendi istekleri ile Yeni Erenköy’u terk ettiklerini ancak kendilerinin silah zoru ile göç ettirildiklerini kaydeden Öykün, 50 yıldır mağduriyet yaşadıklarını, mallarına Rumların el koyduğunu savundu.

Öykün, “Biz silah zoru ile köylerimizden çıkarıldık. Mallarımız, eşyalarımız hep o tarafta kaldı. Ancak Rumlar eşyaları ile birlikte buradan ayrıldı. Silah zoru ile göçe zorlananla kendi isteği ile giden bir olur mu? Eğer öncelik hakkı tanınacaksa 50 yıl öne mağdur edilen bizlere öncelik verilmelidir “şeklînde konuştu.

Toplanan imzaların tüm siyasi parti başkanları, siyasi otoriteler, devlet makamları ve Güvenlik Kuvvetlerine verileceğini kaydeden Öykün, mücadelelerini sürdüreceklerini ve her ne pahasına olursa olsun üçüncü kez göç etmeyeceklerini dile getirdi.

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.