1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
YENİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

YENİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Girne Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin temeli, bugün törenle atıldı.

A+A-

BİNA “ÜLKENİN İLK YEŞİL SERTİFİKALI KAMU BİNASI” OLACAK

 Girne Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin temeli, bugün törenle atıldı.

Girne Belediyesi eski kreş binası ile tenis kortlarının bulunduğu 10 bin metre karelik bir alan üzerine inşa edilecek olan bina yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak. Bina, mimarisi, altyapısı ve verimli enerji kullanımıyla “ülkenin ilk yeşil sertifikalı kamu binası” olacak.

Sadece hizmet binası olarak düşünülmeyen, içerisinde yeşil alan ile birlikte tasarlanan bina; otopark, yürüyüş yolları, su hareketi, dinlenme alanları ve kentin yaya yolu bağlantısı dikkate alınarak planlandı.

Etaplar halinde hayata geçecek olan yeni hizmet binasının, 1’inci etap karkas ve yapı işlerini müteahhit firma Korman Construction yapacak.

Bina tamamlandığında ise çevre dostu olarak kendi elektriğini üretecek bir alt yapı sistemine sahip olacak.

Törene, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bazı milletvekili, üst düzey yetkili, sivil toplum örgütü, kurum kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve davetliler katıldı.

Girne Belediye Müdür  Muavini Mimar Ali Teknikel’in inşa edilecek yeni hizmet binası hakkında teknik bilgi vermesiyle başlayan törende, Korman Construction Ltd. Direktörü Günay Çerkez, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat birer konuşma yaptı.

ÇERKEZ

Korman Construction Ltd.  Direktörü Günay Çerkez yaptığı konuşmada, Girne Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin 1’inci etap karkas ve yapı işlerini yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Kuzey Kıbrıs’ta çevre dostu ilk kamu binası olma özelliğini taşıyacak binanın ülkede bu yönde yapılacak binalara öncülük etmesini dileyen Çerkez, AB yasalarıyla hareket edilecekse bu yönde projelere ağırlık verilmesi gerektiğine işaret etti.

Çerkez, şirketin projenin geriye kalan diğer etaplarını da hayata geçirmeye talip olduğunu söyledi.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise, bugün, sürekli hayalini kurdukları Girne Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin temelini atma onurunu yaşadıklarını ifade ederek, binanın, tamamlandığında Girne halkına yıllarca hizmet vereceğini kaydetti.

“Geçmişi unutmadık, geleceği planlayarak yürüdük” diyen Aygın, Girne Belediyesi’nin ülkede en fazla yatırım ile hizmet sunan belediye olduğunu savundu.

Girne’nin Avrupa ve medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğini ifade eden Aygın, bugünlere iş üreterek geldiklerini ve  reklam yapmadıklarını söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada, Girne’de ülkenin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olacak yeni belediye hizmet binasının temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bunun önemli olduğunu söyledi.

Kurumların görevinin halkın yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetler sunmak olduğunu belirten Başbakan Yorgancıoğlu, bu yönde sürekli adımlar atan olan Girne Belediyesi’nin  hizmetlerini takdirle izlediğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ı kutlayan Başbakan Yorgancıoğlu, projelerin hayata geçmesini sağlayan belediye meclisi üyelerine teşekkür etti.

TALAT

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise kente hayata geçmekte olan dinlence ve spor alanları gibi çevre dostu projelerin önemine vurgu yaparak, Girne’nin nefes alacak böylesi yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

“Bu tür yatırımlar Girne’de umut ışığı oluyor çünkü gün geçtikçe doğanın dengesine aykırı  beton yapılar kenti boğuyor” diyen Talat, artan trafik ile yapılaşmanın kenti tehdit eder boyuta ulaştığını kaydetti.

Bu yönde adımlar atarak halka çevre dostu bina, yaşam alanları ve yeşil alanlar sunmakta Girne Belediyesi’ni kutlayan Talat,  yerel yönetimlerden doğa ve çevreye uyumlu projeler hayata geçirmelerini diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.