1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YENİ HÜKÜMETE TEŞEKKÜRLER
YENİ HÜKÜMETE TEŞEKKÜRLER

YENİ HÜKÜMETE TEŞEKKÜRLER

Sanatçılar yayımladıkları basın bildirisiyle, Necati Şaşmaz’ın kültür ataşeliğinin iptal edilmesinden dolayı Sibel Siber Hükümeti’ni kutladı.

A+A-

Bu kez alkış sanatçılardan. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanatçıları yayımladıkları basın bildirisiyle, Necati Şaşmaz’ın kültür ataşeliğinin iptal edilmesinden dolayı Sibel Siber Hükümeti’ni kutladı.
Açıklamamın tam metni şöyle:

Saygısızlık Bu Ülkenin Sanatçısına Ve İnsanına Yapılmaktadır

Kıbrıslı Türklerin yaşam biçimine, kültürüne, demokrasisine, demokrafik yapısına ve her türlü iradesine müdahale yapılmaktadır. Bu müdahaleler sonucunda Kıbrıslı Türkler “To be or not to be” sorunuyla karşı karşıya bırakılmaktadır.

Tüm maddi, manevi  değerlerin alabora edildiği bir dönemden geçerken, en umutsuz günlerde dahi, umudu parlatmak, yaşama sevincini ve direncini yükseltmemiz gerektiği inancıyla hareket etmemiz gerektiğini de vurgularız. Bu düşüncelerle, gerek ülkemizdeki gerekse Gezi Parkı’yla başlayan demokratik taleplere karşı baskı, şiddet ve anti-demokratik saldırıları kınadığımızı da belirtiriz.

Yıllardır “Eğitim ve Kültür Bakanlığı” ya da son dönemde “Turizm Kültür Ve Çevre Bakanlığı” kültür sanatı laf ya da kurdele kesmek olarak görmekte ve göstermelik “MIŞ” gibi işlerle kültür sanat alanına yaklaşmaktadır. Bunun en büyük göstergesi kültür sanata ayrılan bütçe, kültür sanatı memur anlayışıyla yönetme eğilimi ve Kültür Sanat Kurultay Kararlarına ilgisizliktir.

Bütün bunların yanında bu ülkenin birçok değerli kültür sanat insanı varken derin devletin dizisi olarak yansıyan “Kurtlar Vadisi’nde rol alan ve sanatla hiç bir ilgisi olmayan Necati Şaşmaz’a (Polat Alemdar) Turizm, Kültür ve Çevre Bakanlığı’nın önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun onayıyla Kültür Ataşesi olarak atanması, bu ülkenin sanatçısına, kültür sanatına ve insanına yapılan bir saygısızlık olduğunu o günlerde de belirtmiştik.

Yeni göreve başlayan Sibel Siber Hükümeti’nin söz konusu “Kültür Ataşe” kararını iptal ederek  bu saygısızlığı düzeltmesi, sanatçılar tarafından olumlu karşılanarak alkışlandığı belirtiriz. Ve dileğimiz Hükümet’in ve ilgili yeni Bakan Mehmet Harmancı’nın da kültür sanat konularında, katılımcılık ilkesi çerçevesinde, kültür sanat insanlarıyla istişare ederek politikalar belirlemesidir.

 

Yenidüzen

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.