1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİ HÜKÜMET’İN, PETROL DOLUM TESİSİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI TAKDİRLE KARŞILANDI”
“YENİ HÜKÜMET’İN, PETROL DOLUM TESİSİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI TAKDİRLE KARŞILANDI”

“YENİ HÜKÜMET’İN, PETROL DOLUM TESİSİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI TAKDİRLE KARŞILANDI”

PETROL DOLUM TESİSİ’NE HAYIR İNİSİYATİFİ: “YENİ HÜKÜMET’İN, PETROL DOLUM TESİSİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI TAKDİRLE KARŞILANDI”

A+A-

Petrol Dolum Tesisi’ne Hayır İnisiyatifi, yeni hükümetin Petrol Dolum Tesisi konusundaki “yapılmayacaktır” açıklamasını takdirle karşıladıklarını duyurdu.

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tesislerin yapılmaması için düzeltilmesi gereken birçok yanlış ve atılması gereken adımlar olduğuna dikkat çekilerek, bu bağlamda, yetkililerden gerekli girişimleri beklediklerini, sorumluların ortaya çıkarılmasının takipçisi olacakları kaydedildi.

Tesis için önce Lefke'de, sonra Büyükkonuk-Yedikonuk bölgesinde ve son olarak Kalecik'te orman arazisinde yer bulunmasına çalışıldığı iddia edilen açıklamada, tesisin yapılabilmesi için alınan kararların iptal edilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ilgili bakanlardan Petrol Dolum Tesisi konusunda ayrıntılı bilgi istenerek, “Bu gibi projelerde, ÇED Komisyonu’nun bilimsel çalışması, ülkenin kapasitesine göre ÇED raporunun değerlendirilmesi ve risklerin azaltılmasının mümkün olup olmadığının akılcı, bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilmesinin sağlanması, ülkenin bu gibi projelerdeki genel fayda ve maliyet analizinin ve stratejik ÇED'in yapılması şarttır. Bunlar yapıldı mı? Bundan sonra yapılması için yasal değişikliklerin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Yeni Hükümete kararından dolayı teşekkür ederken, sorularımızın da cevabını beklediğimizi, takibe devam ettiğimizi bildirmek isteriz.

Alınan kararın, ileride bozulmaması - değiştirilmemesi için seçim döneminden sonra kurulacak yeni Hükümete yönelik kalıcı karar niteliğinde olmasını temenni ederiz.”

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.