1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ HÜKÜMETİN PROGRAM VE İCRAATLARINI GÖRDÜKTEN SONRA...
YENİ HÜKÜMETİN PROGRAM VE İCRAATLARINI GÖRDÜKTEN SONRA...

YENİ HÜKÜMETİN PROGRAM VE İCRAATLARINI GÖRDÜKTEN SONRA...

Uzun zamandan beridir siyasetin popülizmle ve temelsiz vaatlerle devam etmekte olduğu...

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yeni kurulacak hükümetle ilgili endişesini dile getirerek, hükümetin programını ve icraatlarını gördükten sonra yorum yapacağını bildirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, ülkede uzun zamandan beridir siyasetin popülizmle ve temelsiz vaatlerle devam etmekte olduğunu savundu.

Gelinen noktada halkın ve tüm kesimlerinin hızla yok oluşa sürüklendiğini savunan Kaptan,  açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KTAMS olarak kurulacak hükümette UBP'nin var olmasına endişeyle bakıyoruz ancak DP'nin UBP'nin bir kopyası olduğu için aralarında pek bir fark olmadığını düşünüyoruz. Bununla birlikte yeni hükümetin programını ve sonrasında da icraatlarını gördükten sonra yorum yapmayı tercih ediyoruz”.

Sermaye çevrelerinin sendika düşmanlığını devam ettirdiğini ve özellikle Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın söylemler geliştirdiğini ileri süren Kaptan, özel sektörde sendikalaşmanın arttığı oranda vergi adaletinin de arttığını ve kayıt dışılığın önlendiğini kaydetti.

Kaptan, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı’yı eleştirerek, Çıralı’nın söylemleriyle, hükümet programında olması muhtemel özel sektörde sendikalaşmaya tahammülsüzlüğünü ortaya koyduğuınu iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.