1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ İSİM KRİZİ
YENİ İSİM KRİZİ

YENİ İSİM KRİZİ

Başkent Lefkoşa’nın Metehan Bölgesinde

A+A-

Spor Dairesi’ne verildikten sonra tabelası sökülen Metehan’daki Kemal Küçük Parkı’nda isim değişikliğine gidileceği iddia edildi

Başkent Lefkoşa’nın Metehan Bölgesinde Eski Başbakanlardan ve UBP Genel Başkanlarından İrsen Küçük’ün merhum oğlu Kemal Küçük anısına yapılan park, bugün adeta “Harabeye” dönmüş durumda. Küçük’ün Başbakan olduğu dönemde alınan maddi yardım ve katkılarla büyük bir “Şaşa” içinde açılışı da yapılan park, UBP’nin iktidardan gitmesinden sonra kendi kaderine terkedildi.

Borcu yüzünden elektriği ve suyu kesilen parkta son dönemlerde bir hareketlenme olduğunu ifade eden bölge halkı, Spor Dairesi tarafından sahanın çimlendirildiğini, elektriklerin açıldığını söyledi. Parkın girişindeki tabelanın ve kulüp binasındaki Kemal Küçük’ün fotoğraflarının kaldırıldığını belirten bazı bölge sakinleri bu duruma tepki gösterdi.

“Parkın ismi değiştirilmek isteniyor”
İsminin açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini, “Zamanın Başbakanı İrsen Küçük ve Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları büyük bir özveri göstererek bu parkı mahallemize kazandırdı. Parka, İrsen Küçük’ün merhum oğlu Kemal Küçük’ün adı verildi. UBP iktidardan gidince parkla kimse ilgilenmedi. Parkın içerisindeki kulüp binasını işleten kişi de elektrik borcu ödenmeyince kapıya kilidi vurdu gitti.

Geçen ay içerisinde parkta bir hareketlenme oldu. Sorduğumuzda, burasını artık Spor Dairesi’nin işleteceği bilgisi verildi. Biz de parkımız yeniden hayat bulacak diye sevindik. Ama yapılan ilk iş parkın girişinde merhum Kemal Küçük’ün adı olan tabelayı sökmek oldu. Parkın adının değiştirileceği iddia ediliyor. Eğer böyle bir şey yaparlarsa biz buna karşı çıkarız” dedi.

Muhtar üzgün
Diyalog’un konuyla ilgili bilgisine başvurduğu, Metehan’ın kadın muhtarı Emine Davutoğlu da parkın durumundan büyük üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi; “ben Metehan Spor Kulübü kurucu üyelerindenim. Bu parkın üzerine kurulduğu araziyi almak için çok büyük uğraşlar verdik, ardından da parkın kurulmasında da bölgedeki birçok gönüllü ile büyük çabalarımız oldu.

Bu kulübün kuruluşundan sonra ben bir süre genel sekreterlik görevini yürüttüm. Ancak daha sonra yönetimin değişmesi ile ben de görevimden ayrıldım. Biz burayı, bölge halkının nefes alabileceği, birbirleriyle tanışıp kaynaşabileceği, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durup arkadaşlarıyla zaman geçirebilecekleri bir yer hedefiyle yaptık. Ama geçen sürede burasının elektrik borcu ödenmediği için elektrikleri kesildi ve kaderine terkedildi.

“Spor Dairesi’ne devredildi...”
Kemal Küçük Parkının şu anda Spor Dairesi’ne devredildiğini biliyorum. Tabelasının sökülmesi de hoş bir durum değil. Son olarak şunu söylemek istiyorum, biz bu parkı birilerine peşkeş çekilsin diye kurmadık, burayı bölge halkı yararlansın diye kurduk. Bu sebeple de parkımızın esas hedefine hizmet verebilmesi için yeniden mücadeleye başladık.”

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.