1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ KABİNE MECLİS’E SUNULDU
YENİ KABİNE MECLİS’E SUNULDU

YENİ KABİNE MECLİS’E SUNULDU

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na sunuldu;

A+A-

 

YENİ KABİNE MECLİS’E SUNULDU

HÜKÜMET PROGRAMI 22 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ MECLİS’TE OKUNACAK

Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında oluşturulan CTP-BG/UBP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı’nca atanan Bakanlar Kurulu’nun sunulması gündemiyle olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki toplantı saat 10.15’te başladı.

Toplantının başında milletvekillerinin yeni bakanları kutladığı görülürken, milletvekili olmayan bakanlar da salondaki yerlerini aldı.

Başbakan Ömer Kalyoncu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Salih İzbul ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ten oluşan kabine dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunulmuş ve onaylanmıştı.

Genel Kurul’da Meclis Başkanı Siber’in Anayasa’nın 109. Maddesi’ni okumasının ardından Cumhurbaşkanlığı’nın Özkan Yorgancıoğlu’nun ve hükümetinin istifası ve yeni bakanlar kurulunu oluşturma görevini CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu’ya verdiğine dair tezkereler okundu.
Ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın onayladığı, 2015 Bakanlıkların Kuruluşu Kararnamesi ve Bakanlar Kurulu listesi okundu.

HÜKÜMET PROGRAMI ÇARŞAMBA GÜNÜ OKUNACAK

Meclis Başkanlık Divanı’nın bu konuda bugün aldığı karar da Meclis Genel Kurulu’nun bilgisine getirildi. Buna göre, Meclis Genel Kurulu, yeni hükümetin programının okunması için 22 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da toplanacak.

Programla ilgili görüşmeler, okunmasından iki tam gün sonra başlayacak ve güven oylaması da görüşmelerin tamamlanmasından bir tam gün sonra yapılacak.

DENKTAŞ: “TALAT AKTİF SİYASETE DÖNDÜ, PROTOKOLDEKİ YERİ ELE ALINMALI”

Daha sonra kürsüye gelen DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümetin hayırlı olmasını dileyerek “etik” bir konuda söz almak istediğini söyledi.

Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın aktif siyasete döndüğünü belirterek, protokoldeki yerinin 2. Cumhurbaşkanı mı, siyasi parti başkanı mı olacağının ele alınması gerektiğini kaydetti.

Denktaş’ın konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu toplantısını tamamladı. Bir sonraki toplantı Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak.

Cumhuriyet Meclisi son toplantısını 29 Haziran’da yapmış ve yaz tatiline girmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.