1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİ PARTİ ŞEKİLLENİYOR”
“YENİ PARTİ ŞEKİLLENİYOR”

“YENİ PARTİ ŞEKİLLENİYOR”

Prof. Dr. Kudret Özersay, parti kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek;

A+A-

 

“HALKTA BU CESARET VE GÜÇ MEVCUTTUR”

Prof. Dr. Kudret Özersay, parti kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Yeni parti şekilleniyor” dedi.

Özersay’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti kurma çalışmaları kapsamında dün akşam İskele ve Gazimağusa’dan katılımcılarla Salamis Otel’de toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Kudret Özersay, gerçek anlamda bir değişimin cesaret gösterilerek, toplumsal bir gaile ortaya konularak ve farklı bir siyaset anlayışı takip edilerek başarılacağını vurguladı.

Özersay; “Yeni siyasi oluşumun nasıl olması ya da nasıl olmaması gerektiğini vatandaşlarla istişare ediyoruz, görüş alıyoruz, eleştirileri dinliyoruz ve bu yeni yapıyı şekillendiriyoruz. Toplumun büyük bir kesimi bu yozlaşmış siyasetten bıkmıştır. Vatandaşlar ile temaslarımızda da görüyoruz ki halkta bu cesaret ve güç mevcuttur” dedi.

Gelen sorular üzerine Kudret Özersay, yeni siyasi partinin bugünkü partilerden hangi anlamda farklı olacağını çeşitli örneklerle anlattı. Göreve geldikten sonra verilen sözleri tutmak isteyenlerin o görevlere kimlerle nasıl bir ilişki kurarak siyaset yaptıklarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Özersay, “Öte yandan bugüne değin ne yaptığınız, göreve geldikten sonra ne yapıp yapmayacağınız konusunda herkese bir fikir verebilir. Örneğin sizin geçmişiniz temiz değilse, birtakım yolsuzluklara, usulsüzlüklere ve hukuksuzluklara bulaşmışsanız kimseyi özellikle bugünden sora yolsuzluklara karşı mücadele edeceğinize inandıramazsınız” dedi.

“Parti çıkarı ya da parti menfaati” söyleminin ülke açısından en tehlikeli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Özersay, “Ülkeyi yönetme iddiasında olanların pek çoğu bugüne değin ‘partimizin menfaati’ diye diye, halkın yararını ikinci plana atıp ülkenin bu noktaya gelmesine neden oldular” diye konuştu.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.