1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ SİGORTA SİSTEMİ VE TRAFİKTE DEĞİŞİM
YENİ SİGORTA SİSTEMİ VE TRAFİKTE DEĞİŞİM

YENİ SİGORTA SİSTEMİ VE TRAFİKTE DEĞİŞİM

Trafikte Kazasız Yaşam

A+A-

“TRAFİKTE ÇÖZÜMLER, TRAFİK KAZALARINI/ÇARPIŞMALARINI ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİYLE MÜMKÜN”

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay, trafikte çözümlerin, ilk adımda, trafik kazalarını/çarpışmaları önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesiyle mümkün olacağını belirtti.

Sevay yaptığı yazılı açıklamada, araç sigorta sisteminin trafik çözümleri alanında denetimin bir parçası olduğunu hep savunduklarını belirterek, ceza ve ödül mekanizmasının temelini oluşturduğu çağdaş bir araç sigorta sisteminin uygulanmasına başlandığına dikkat çekti.

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği'nin yeni araç sigorta sistemi için verdiği mücadeleyi takdirle karşıladıklarını ifade eden Sevay, bilimsel düzeyde uygulanacak çağdaş bir araç sigorta sisteminin “trafik kazalarını/çarpışmalarını önleyici” özelliğe sahip olduğunu söyledi.

“TRAFİKTE DEĞİŞİMİN İLK ADIMI”

Sevay, yeni araç sigorta sisteminin devreye girmesinin trafikte değişimin ilk adımı, bir ilki teşkil ettiği için de çok önemli bir örnek olduğunu vurgulayarak, başlatılan değişimin bilinçli olarak sürdürülmesi, trafikte ölümler ve ebedi sakatlıkların somut hedefler ve bilimsel çalışmalar çerçevesinde azaltılması gerektiğine işaret etti.

Sevay açıklamasında, “Tüm dünyanın bize sunduğu bilgi birikimini daha fazla göz ardı etmeden amaca hizmet edecek şekilde uygulamak yetkililerimizin, uygulatmak ise hepimizin görevidir” ifadesine yer verdi.

 

KKTC'DEKİ YENİ SİGORTA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.