1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ SKANDAL...
YENİ SKANDAL...

YENİ SKANDAL...

Yeni skandal...

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ta Rum Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Stelios Kiliaris, gündemi değiştiren açıklamalarıyla dikkat çekti. Kiliaris, görevinden istifasını açıklarken,  Rum Merkez Başkanı Hristalla Yorgacis’in bugüne kadar gizlenen açıklamalarına dikkat çekti ve başssavcı yardımcısı’nın rüşvet almakla suçlandığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, bazı milletvekillerinin bankalara olan borçlarını ödemediği belirtildi.

Politis gazetesi, Rum Meclisi Kurumlar ve Değerler Komitesi’nin toplantısında meydana gelen ve şiddetli tartışmalarla Güney Kıbrıs’ın gündemine oturan iddialara sayfalarında geniş yer verdi.

Gazete, yeni skandalın dünkü Kurumlar ve Değerler Komitesi toplantısında, istifasını da sunan Rum Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Stelios Kiliaris’in, Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis’in söylediğini iddia ettiği bazı sözleri aktarmasıyla patlak verdiğini yazdı.

Habere göre Kiliaris, Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantılarından birinde Yorcacis’in, birçok Rum milletvekilinin eski “Halk Bankası”na (Laiki Bank) ödenmemiş borçlarının bulunduğunu ve ayrıca Rum Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun da bir avukatlık bürosundan rüşvet aldığını aktardığını açıkladı.

Kiliaris’e göre Yorgacis, bu sebepten ötürü borcu olan milletvekillerinin özellikle ipotek yasasına ilişkin çıkarları olduğunu da vurguladı.

Gazete, bu sözler üzerine komite toplantısında bulunan milletvekillerinin, Yorgacis’in bu iddialarını “milletvekillerini tehdit etme” girişimi olarak nitelendirdiklerini belirtirken Yorgacis’in ise bu sözleri söylediği yönündeki iddiayı yalanladığını vurguladı.

Kiliaris ise açıklamasında, söylediklerinin doğru olduğuna dair yeminli ifade vermeye hazır olduğunu duyurdu.

Başsavcılık devreye giriyor

Gazete, Kurumlar ve Değerler Komitesi’nde dün yaşanan bu konuşma ve tartışmaların ardından Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru’nun, toplantı tutanaklarını Başsavcı Petros Kliridis’e göndereceğini ve varsa cezai kovuşturma açılmasını talep edeceğini aktardı.

Gazete, yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamaların ardı arkasının kesilmediğini, en dikkat çekici olanların ise, DİSİ’nin dışındaki siyasi partilerin ve Başsavcı Yardımcısı’nın Merkez Bankası Başkanı’nın istifaya çağırmaları olduğunu vurguladı.

Gazete, komite toplantısında gündeme gelen ve tavsiye edilen “Laiki Bank’a” borçları olduğu belirtilen milletvekillerinin listesine de manşetten yer verdi.

Haberde, listede toplam 13 milletvekilinin yer aldığını ve en fazla ödenmeyen borcun, AKEL milletvekili Hristakis Covannis, DİSİ Milletvekili Andreas Kiprianu’ya ait olduğu belirtilirken AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da bankaya borçlu gözüktüğünü vurguladı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini manşet ve iç sayfalarında şu başlıklarla yansıttılar:

Fileleftheros: Karartmalı Ses Bombası – İnsanların Sorunlarından Uzak Listeler, Rüşvetler ve Dedikodular – Kiliaris Yangın Çıkardı – Listede Sürpriz Yok – Rikkos: Ya İspatla Ya Da İstifa Et.

Haravgi: Kurumların Ve Değerlerin Rezilliği – Partiler Yönetim Kurulu’nun İstifasını İstiyorlar.

Simerini: Yanmış Topraklarda Boğaz Boğaza – Meclisin Yarısı Karşılıksız Kredide – Erotokritu Zıvanadan Çıktı.

Alithia: Baylar, Artık Yeter – Kurumların Değerinin Düştüğü İmajları – Partiler Merkez Bankası Yönetim Kurulunun İstifasını İstiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.