1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ SUÇLAR TEK TEK ORTAYA ÇIKIYOR!
YENİ SUÇLAR TEK TEK ORTAYA ÇIKIYOR!

YENİ SUÇLAR TEK TEK ORTAYA ÇIKIYOR!

Sahil Güvenlik’e ait botlar tarafından suçüstü yakalanmıştı;

A+A-

Dipkarpaz açıklarında onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye 14 Suriyeli mülteci sokmaya çalışırken Sahil Güvenlik’e ait botlar tarafından suçüstü yakalanan tekne kaptanı zanlı Habib Ayar ile karada mültecileri bekleyen zanlı Mehmet Ali Kızılkaya almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. “Onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmaya yardımcı olma” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ayar ile Kızılkaya’nın tutukluluk süreleri 4’er gün daha uzatıldı. Ayrıca zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın 13 Şubat tarihinde 5 Suriyeli mültecinin daha onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Kızılkaya 5 mülteciye daha yardım etti

Olayın tahkikat memuru Caner Demir, zanlı Habib Ayar’ın 16 Şubat tarihinde KKTC kara suları içerisinde, Dipkarpaz Ayfilo Mevkii’nin 11.3 deniz mili açığında kullanımındaki “Yellow Lady” isimli sürat teknesi ile 4 erkek, 4 kadın ve 6 çocuk olmak üzere toplam 14 Suriyeli mülteciyi onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye sokarak suç işlemeye teşebbüs ederken Sahil Güvenlik botları tarafından suçüstü yakalandığını anımsattı. Zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın ise karada mültecileri bekleyen 3 kişiden biri olduğunu anımsatan Demir, zanlıların verdiği gönüllü ifadelerinde 1 Şubat 2014 tarihinde yine “Bananas” isimli sürat teknesi ile Dipkarpaz bölgesinde onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye 14 mülteci soktuklarının ve Güney Kıbrıs’a kaçırdıklarının tespit edildiğini açıkladı. Demir, ayrıca 23 Şubat tarihinde 1 Suriyeli mültecinin Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını belirterek, mülteciden yapılan soruşturmada 13 Şubat tarihinde 4 kişi ile birlikte zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın yardımı ile Dipkarpaz bölgesinden onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yaptıklarının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yeni gelişmelerin olduğunu belirten Demir, her 2 zanlının da 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Habib Ayar ile Mehmet Ali Kızılkaya’nın tahkikat maksatları bakımından 4’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.