1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni tip koronavirüsün adı "Covid-19" olarak değiştirildi!
Yeni tip koronavirüsün adı "Covid-19" olarak değiştirildi!

Yeni tip koronavirüsün adı "Covid-19" olarak değiştirildi!

Yeni tip koronavirüsün adı "Covid-19" olarak değiştirildi!

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'de çıkan yeni tip koronavirüse (2019-nCoV) "Covid-19" adının verildiğini duyurdu.

Ghebreyesus, Örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın  toplantısında, "Şimdi hastalık için bir adımız var ve bu Covid-19" dedi.

"Coğrafi bir yere, bir hayvana, bir bireye veya bir grup insana atıfta  bulunmayan, aynı zamanda telaffuzu mümkün ve hastalıkla bağlantılı bir isim  bulmalıydık." diye konuşan Ghebreyesus, virüse yeni isim verilmesinin "yanlış  veya damgalayıcı" olabilecek diğer adların kullanılmasını önlemek için önemli  olduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, ayrıca yeni ismin gelecekteki tüm koronavirüs salgınları  için standart bir format olarak kullanılma fırsatı vereceğine dikkati çekti.

"İlk aşı 18 ayda çıkabilir"

Virüsün yayılmasını önlemek için tüm ülkelere "mümkün olabildiğince  agresif" mücadele vermesi çağrısında bulunan Ghebreyesus, virüse karşı  geliştirilecek ilk aşının da 18 ayda tamamlanabileceği bilgisini paylaştı.

Ghebreyesus, "Bu yüzden bugün mevcut silahları kullanarak elimizden  gelen her şeyi yapmalıyız." ifadesini kullandı.

Bilim insanları koronavirüs hakkında "karışıklık ve damgalanmadan"  kaçınmak için DSÖ'ye resmi bir isim verme çağrısında bulunuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.