1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ TURDA “DAHA TUTARLI OL”
YENİ TURDA “DAHA TUTARLI OL”

YENİ TURDA “DAHA TUTARLI OL”

Kıbrıs müzakerelerinin 6 Mayıs’ta başlayacak ikinci turunda

A+A-

AKEL “TÜRK TARAFI KARŞILIK VERMEZSE, MUHTEMEL BİR ÇIKMAZDAN TAMAMEN TÜRK TARAFININ SORUMLU OLMASINI GÜVENCE ALTINA ALMALIYIZ”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs müzakerelerinin 6 Mayıs’ta başlayacak ikinci turunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten ana ilkelerde çok daha tutarlı, Rum Ulusal Konseyi’nde uzlaşılan hedeflerin uygulanmasında esnek taktik istedi.

Haravgi haberi “Müzakerelerin İkinci Turunda Daha Çok Tutarlılık... AKEL Genel Sekreteri Kıbrıs Rum Tarafından Net Hedefler ve Net Taktik İstiyor” başlığıyla aktardı.

Müzakerelerin ilk aşamasıyla ilgili olarak “Türk tarafının, Kıbrıs sorunu görüşülürken ezelden beridir ortaya koyduğu aynı tavrı göstermesini beklediğini, bu dönemde (AKEL’in) beklemediği herhangi bir şey olmadığını” söyleyen AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle bizim tarafın müzakerelere net hedeflerle ve bu hedeflerin hayata geçirilmesini hedefleyecek taktikle gitmesi gerektiğinde ısrar ediyoruz. Müzakerelere Kıbrıs sorununun temel çözüm ilkelerinde ısrar ederek gitmemiz, bugüne kadar başarılmış görüş birliklerini değerlendirmemiz ve müzakere masasına sunduğumuz tezlerin özü konusunda talepkar, aynı zamanda Ulusal Konsey’de süreç içerisinde belirlenen net hedeflerin hayata geçirilmesiyle ilgili taktiğimizde esnek olmalıyız.

Müzakerelerin başlayacak olan bu özlü aşamasında çok daha kararlı olma olanağına sahip olmamız için Başkan Anastasiadis’in bu meselelere çok daha tutarlı yaklaştığını görmek isteriz. Türk tarafı karşılık verirse,  ya uluslararası toplumdan bazılarının yapacağı müdahaleden veya Türk hükümeti Kıbrıs sorununun çözümünün kendi çıkarı açısından iyi olacağını anladığından verecek. Yok eğer vermezse, muhtemel bir çıkmazdan tamamen Türk tarafının sorumlu olmasını güvence altına almalıyız.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.