1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YENİ VİRÜS İLAÇLARA DİRENÇLİ!
YENİ VİRÜS İLAÇLARA DİRENÇLİ!

YENİ VİRÜS İLAÇLARA DİRENÇLİ!

Şanghay Fudan Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, Çin'de görülen kuş gribinin yeni türü 'H7N9'un bazı antiviral ilaçlara dirençli olduğunu açıkladı.

A+A-

Araştırmaya katılan isimlerden Yüen Cınghong, tıp dergisi Lancet'te, Şanghay'da 14 hastada antiviral ilaçların virüs oranını azalttığını, ancak üç kişide bir değişim gözlenmediğini söyledi. Yüen, bu üç kişinin oksijen desteğine ihtiyaç duyduğu ve ikisinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Dergideki raporda ayrıca, H7N9 virüsünde antiviral direncin ortaya çıkmasının endişe verici olduğuna vurgu yapılırken, virüsün yakından izlenmesi ve salgın hazırlığı planının dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

H7N9 virüsü kontrol ve önleme grubu başkanı Vın Yümey de, raporun Tamiflu'nun halen bazı hastalarda etkisinin olduğunu belirtti ancak hastalık için yeni ilaçların geliştirilmesi için sürecin hızlanması gerektiğini söyledi.

Çin'de ilk kez mart ayında görülen 131 grip vakasının 37'si ölümle sonuçlandı.  Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komisyonu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, virüsün henüz insandan insana geçtiğine dair bulgu olmadığını kaydetmişti.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.