1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİ YILA YENİ CEZAEVİ!
YENİ YILA YENİ CEZAEVİ!

YENİ YILA YENİ CEZAEVİ!

Bin kamera ile izlenecek!

A+A-

Yeni cezaevi inşaatı hızla ilerliyor. 3 binanın karkası çıktı. 1 binada çalışmalar yüzde 60 tamamlandı. Projenin yeni yılda tamamlanması hedefleniyor

 

Devrim DEMİR

Yeni cezaevi ile ilgili çalışmalar son hızla devam ediyor. İnşaat çalışmaları 3 Ocak tarihinde başladı. Yeni cezaevinin yapımında ön görülen süre 500 iş günü.

765 kişilik kapasiteye sahip olacak olan yeni cezaevinde, idari bölüm, kadın ve çocuk mahkûmların koğuşlarının bulunduğu binaların karkası tamamlanırken erkek mahkûmların koğuşlarının bulunduğu binada çalışmaların yüzde 40’ı bitti.

Yeni cezaevi, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ile Türkiye Müteahhitler Birliği arasında 2015’te imzalanan protokol doğrultusunda, Türkiye ve KKTC’den şirketler tarafından oluşturulan şirketler birliği tarafından inşa ediliyor.

Şirketler birliği Korman Construction Ltd. ve Metro Mühendislikten oluşuyor.

60 kişinin üzerinde işçi çalışıyor

Yeni cezaevi binası inşaatında, 60 kişinin üzerinde işçi çalışıyor.

Metro Mühendislikte yetkili İnşaat Mühendisi Cihangir Karabaşak, cezaevi inşaatı ve yürütülen çalışmalarla ilgili Havadis’e konuştu.

Karabaşak, çalışmalarda yüzde 65 ilerleme kaydedildiğini belirtti.

 

Hızla ilerliyor

Cihangir Karabaşak, projenin hızla ilerlediğini, Ocak ayında yapımına başladıkları cezaevi inşaatının yeni yıla kadar teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Karabaşak, 60’ın üzerinde işçinin çalıştığı inşaatta şu ana kadar idari bölüm, kadın ve çocuk mahkûmların koğuşlarının bulunduğu binaların karkasının tamamlandığını söyledi.

 

93 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor

Karabaşak, 93 dönümlük arazi üzerine inşa edilen yeni cezaevinde atölyeler, spor ve sosyal tesislerin de yer aldığını ifade etti.

Cihangir Karabaşak, büyük bir titizlikle çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, yeni cezaevinin bin adet kamera ile izleneceğini belirtti.

Üç ayda 17 Milyon TL harcandı

Metro Mühendislik yetkililerinden verilen bilgide firma, proje çalışmaları kapsamında bugüne kadar 17 milyon TL’lik bir harcama yapıldığını belirtti.

Firm yetkilileri, 75 milyon TL’lik projenin 39 Milyon TL’sinin KTİMB üyesi Korman Construction Ltd. tarafından, 36 milyon TL’lik kısmının da TMB üyesi Metro Mühendislik tarafından yapıldığını kaydetti.

yeni-cezaevi-2.jpg

Koğuş düzeni değişiyor

Cihangir Karabaşak’ın verdiği bilgiye göre, yeni cezaevinde koğuş düzeni mevcuttan çok farklı.

Yeni cezaevinde çocuklar, kadınlar ve erkekler koğuşu birbirinden tamamen ayrı yerde inşa edildi.

Mahkûm ve tutukluların aileleri ile daha iyi koşullarda görüşmesi için bekleme ve görüşme salonları modern hale getirilen cezaevinde giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemleri için de son teknoloji ürünler kullanıldı.

Tüm koğuşlar iki kattan oluşurken, erkekler bölümünde 508 kişilik koğuşlar 1 kişi ve 10 kişilik olarak ayrıldı.

Kadınlar koğuşunda ise toplam 52 koğuş tek kişilik olarak hazır.

Tutuklu ve mahkûm çocuklar için hazırlanan bölümde ise 64 tek kişilik koğuşlarda bir de engelli bölümü yer alıyor.

 

Hedef yeni yıl

Metro Mühendislikte İnşaat Mühendisi Cihangir Karabaşak, Ocak 2018’de teslim aldıkları yeni cezaevinin hedeflenen süreye kadar teslim edilmesi için süratle çalışıldığını belirtti.

Karabaşak, cezaevini yeni yılda teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.