1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİDEN MAĞDUR OLDULAR
YENİDEN MAĞDUR OLDULAR

YENİDEN MAĞDUR OLDULAR

3 aydır maaş yok..

A+A-

Yeniden mağdur oldular
Jasmine Court çalışanları üç aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle mağdur olduklarını belirterek, Otel’in gelirin hepsinin Türkiye’ye gönderildiğini, personelin maaş, çalışma izni ve sosyal yatırımlarının ise yapılmadığını iddia etti

Ülkemizin Girne Bölgesi’nde hizmet veren Jasmine Court Hotel çalışanları, maaş ödemeleri yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. Üç aylık maaşlarının ödenmemesi yüzünden mağduriyet yaşayan çalışanlar, Yeni Bakış gazetesini arayarak şikâyette bulundu.

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ödeme alamayan ve sosyal yatırımları yapılmayan otel çalışanları işten ayrılmaları durumunda hiçbir hak elde edemeyecekleri endişesiyle görevlerine devam ediyor.

Elde edilen gelir Türkiye’ye gidiyor

Konuyla ilgili gazetemize ulaşıp yaşadıklarını aktaran çalışanlar, Hotel’in elde ettiği gelirin hepsinin Türkiye’ye gönderildiğini, personelin maaş, çalışma izni ve sosyal yatırımlarının ise yapılmadığını iddia etti.

2014 yılında da aynı mağduriyeti yaşayan Jasmine Court Hotel çalışanları, haklarını aramak için eylem kararı aldığını basın yoluyla açıklamıştı

Geçmişte Jasmine Court Hotel’de ne olmuştu?

26 Ocak 2014 tarihinde de 4 aylık maaşlarını alamadıkları için basına açıklamada bulunan hotel çalışanları,  yönetimin duyarsız kaldığını ifade ederek eylem kararı almıştı. Çalışanlar yazılı ve görsel medya üzerinden açıklama yaparak, “Haklarımızı ödememek için bize zorla evrak imzalatılmaya çalışılıyor. 4-5 aydır maaşımızı alamıyoruz. Bize bir aylık maaşı ödeyip haklarımızdan vazgeçmemizi istiyorlar”  şeklinde açıklamada bulunmuştu.

“Yönetimle işbirliğine gidiliyor”

Mağdur hotel çalışanları, “Biz haklarımız aramak için çalışma dairesine şikayette bulunuyoruz. Kapıdan çıkar çıkmaz, yönetim aranarak isimlerimiz verilip deşifre ediliyor. Hotel yönetimiyle işbirliğine gidiliyor. İsimlerimizi öğrenene yöneticilerse işten ilk çıkartılacak personel olarak bizi öneriyor” iddialarında bulunmuştu. Girne’deki Çalışma Dairesi’nden gerekli yardımı alamadıkları için Lefkoşa Çalışma Dairesi’ne gelmek zorunda kaldıklarını kaydeden personel, yapılan şikayetlerin ardından ilgili kurumun işletmecilik yapamaması için her türlü yaptırımın uygulanmaya başladığını belirtmişti.

Aradan geçen iki yılın ardından hotel yönetiminin tekrar aynı sorunlarla gündeme gelmesi personeli bir kez daha mağdur etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.