1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİERENKÖY BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZİYARET
YENİERENKÖY BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZİYARET

YENİERENKÖY BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZİYARET

Yenierenköy Belediyesi Çalışanlarına Ziyaret

A+A-

ÖZYİĞİT HEM ÇALIŞANLARIN, HEM DE HALKIN BÜYÜK MAĞDURİYETE UĞRATILDIĞINI KAYDETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yenierenköy Belediyesi’nin de birçok belediye gibi, hatalı ve popülist yönetim anlayışı nedeniyle batağa sürüklendiğini, bunun sonucunda da hem çalışanların, hem de halkın büyük mağduriyete uğratıldığını kaydetti.

TDP’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Özyiğit, sorunun çözümü konusunda hükümete büyük sorumluluk düştüğünü, ancak karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün ortaya çıkması konusunda hükümetin gerekli iradeyi gösteremediğini savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yenierenköy çalışanları tarafından Meclis önünde kurulan çadırı ziyaret ederek, çalışanlar ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı ile görüştü.

Özyiğit burada yaptığı konuşmada, yılların hatalı yönetimleri nedeniyle belediyede gelir-gider dengesinin bozulduğunu, belediye kaynaklarının tüketildiğini ve sürecin en sonunda tıkanma noktasına geldiğini ifade etti.

Yaratılan bu kaos nedeniyle, tıpkı 2-3 yıl önce Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) olduğu gibi çalışanlar ile halkın mağdur edildiğini belirten Özyiğit, çalışanların aylardır maaş, halkın ise hizmet alamadığını, geçmiş yıllarda Lefkoşa’da yaşanan çöp dağlarının benzerinin şimdi de bölgede yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Gelinen aşamada sorunun en erken zamanda çözüme kavuşturulması gerektiğini, bunda da hükümete büyük görev düştüğünü belirten Özyiğit, “Burada en büyük sorumluluk hükümete düşmektedir. Yaşanan mağduriyet biran önce giderilmeli ve sorun çözülerek en azından yılbaşı öncesinde çalışanların evlerine ekmek götürmesi sağlanmalıdır. Başta Hükümet, belediye yetkilileri ve sendika olmak üzere ilgili taraflar biran önce bir araya gelmeli ve ortak akılla sorunu çözmelidirler” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.