1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI”
“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI”

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI”

“Yenilenebilir Enerji Kaynakları” sempozyumu Cuma günü başlayacak.

A+A-

SEMPOZYUMDA 62 BİLDİRİ SUNULACAK

TAŞÇIOĞLU: “YASA VE TÜZÜK ÇIKMASINA RAĞMEN UYGULAMADA SORUN VAR”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) ortak olarak düzenleyeceği “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” (YEKSEM) cuma günü Girne’de başlıyor.

2 panelin düzenleneceği sempozyumda, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgi birikimi oluşturmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkede hayata geçirilmesi hedefleniyor.

4-6 Ekim tarihleri arasında Acapulco Otel’de gerçekleşecek sempozyumda 15 oturumda 1 çağrılı konuşmacı yer alacak ve toplam 62 bildiri sunulacak.

YEKSEM altın sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell’in santral binasında bugün sempozyumla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda sempozyumu düzenleyen Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası’nın (MMO) Başkanı Emir Taşçıoğlu ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) Başkanı Osman Eminsel ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca hazır bulundu.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, toplantıda yaptığı konuşmada şirket olarak çevre duyarlılıklarının yüksek olduğunu, bu nedenle sempozyuma sponsor olduklarını anlattı.

“Yenilenebilir enerji kaynakları dünyanın gündeminde olduğu gibi bizim de gündemimizde” diyen Karaatmaca, hem şirket adına enerji üretimiyle ilgili yenilikleri takip etmek hem de çevrenin korunmasına katkı koymak adına konuyla ilgilendiklerini ifade etti.

Bu yılki sempozyuma önceki yıllara göre rekor katılım olduğunu anlatan Karaatmaca, yenilenebilir enerji konusuna destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

EMİNSEL

EMO Başkanı Osman Eminsel de toplantıda yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür etti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının Kıbrıs için önemli olduğunu söyleyen Eminsel, güneş enerjisiyle su ısıtma konusunda Avrupa’dan ileride olunsa da, diğer açılardan yapılması gerekenler olduğunu anlattı.

YEKSEM’in Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen bir sempozyum olduğunu dile getiren Eminsel, EMO’nun bu yılki sempozyumu KKTC’de gerçekleştirmek için girişimde bulunduklarını aktardı.

Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası’nın kendilerine olumlu yanıt verdiğini ve etkinliği üstlenmelerini istediğini dile getiren Eminsel, MMO ile görüşerek etkinliği birlikte düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.

Daha sonra sempozyumla ilgili bilgi veren Eminsel, 4-6 Ekim tarihleri arasında Girne’deki Acapulco Otel’de gerçekleşecek sempozyumda 62 bildiri sunulacağını söyledi.

2 panelin düzenleneceği sempozyumda, 6’sı yurt dışından gelmek üzere 10 panelist bulunacağını dile getiren Eminsel, Halil Güven’in de çağrılı konuşmacı olarak etkinliğe katılacağını anlattı.

Eminsel, 15 oturumun gerçekleşeceği sempozyumun Pazar günü gerçekleşecek sosyal geziyle son bulacağını kaydetti.

TAŞÇIOĞLU

MMO Başkanı Emir Taşçıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e verdiği destek için teşekkür etti.

Yenilenebilir enerji kaynakları konusuyla ilgili önceki yıl bir yasa geçtiğini geçen yıl da bu yasayla ilgili tüzük çıkarıldığını söyleyen Taşçıoğlu, bunlara rağmen uygulamada sorun olduğunu kaydetti.

MMO olarak ilk kez bir sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını belirten Taşçıoğlu, ilk gün “dünyada enerji politikaları ve yenilenebilir enerji kaynakları”nın ikinci gün ise “güneş enerjisinin dünü, bugünü ve yarını”nın tartışılacağını anlattı.

Taşçıoğlu, sempozyumla, yenilenebilir enerji kaynaklarını gündeme getirmeyi ve karar vericilerin konuyu daha sağlıklı şekilde ele almasını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.