1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI SEMPOZYUMU”
“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI SEMPOZYUMU”

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI SEMPOZYUMU”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) ortak düzenleyeceği “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” 4 Ekim Cuma günü Girne’de başlıyor.

A+A-

SEMPOZYUMDA 2 GÜNDE 15 OTURUMDA 1 ÇAĞRILI KONUŞMACI SUNUM YAPACAK, TOPLAM 62 BİLDİRİ SUNULACAK, 2 DE PANEL DÜZENLENECEK

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) ortak düzenleyeceği “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” 4 Ekim Cuma günü Girne’de başlıyor.

2 gün sürecek ve 2 de panelin düzenleneceği sempozyumda, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgi birikimi oluşturmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkede hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Sempozyumda 2 günde, 15 oturumda 1 çağrılı konuşmacı yer alacak ve toplam 62 bildiri sunulup, 2 de panel düzenlenecek

KTMMOB’den verilen bilgiye göre, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM), 4-6 Ekim tarihleri arasında Girne’deki Acapulco Otel’de gerçekleşecek.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun destekleri, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve AKSA’nın “Altın Sponsor”, Kıymet Trading ve Elparts Enterprises Ltd.’nin “Gümüş Sponsor”, Togaylar Ltd. ve Cabacaba Yenilenebilir Enerji Sistemleri’nin “Sponsor” olarak destek verdiği YEKSEM 2013’ün maliyeti yaklaşık 120 bin TL olarak açıklandı.

YEKSEM Yürütme Kurulu’nda 9, Düzenleme Kurulu’nda 17 ve Danışma Kurulu’nda 29 kişi görev yaptı.

OSMAN EMİNEL

EMO Başkanı Osman Eminsel, Türkiye’de iki yılda bir olmak üzere 6 kez düzenlenen YEKSEM’in 7’ncisinin KKTC’de düzenlenmesi için çok çalıştıklarını ve paydaşları MMO ile birlikte bir yıllık bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, YEKSEM 2013’ün, ülkede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının hayata geçirilmesine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

EMİR TAŞÇIOĞLU

MMO Başkanı Emir Taşçıoğlu da, ülkede enerji denildiğinde akla ilk gelenin elektrik enerjisi olduğunu belirterek, yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekti ve YEKSEM’in ülkede yeni gündeme gelen yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına katkı koyacağına inanç kaydetti.

PANEL PROGRAMI

YEKSEM 2013’te yer alacak panel programı ise şöyle:

Sempozyumda iki günde yer alacak 15 oturumda 1 çağrılı konuşmacı ve toplam 62 bildiri sunulup, 2 de panel düzenlenecek.

“Dünyada Enerji Politikaları ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları” konulu ilk günkü 1. paneldeki tüm konuşmacılar yurt dışından gelecek.

İkinci gün gerçekleşecek 2. panelin konusu ise, “Güneş Enerjisi; Dün, Bugün ve Yarın” olacak. Panelde yurt dışından gelenlerle birlikle ülkedeki akademisyenler de görev alacak.

YEKSEM 2013’e çağrılı konuşmacı olarak DAÜ eski Rektörü Prof. Dr. Halil Güven katılacak. Güven, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Net Sıfır Enerji Binalar” konusunu işleyecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.