1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YENİLENEBİLİR ENERJİ TÜZÜĞÜ ONAYLANDI
YENİLENEBİLİR ENERJİ TÜZÜĞÜ ONAYLANDI

YENİLENEBİLİR ENERJİ TÜZÜĞÜ ONAYLANDI

ATUN, ELEKTRİK MÜTEAHİTLERİ BİRLİĞİ’NDEN BİR HEYETİ KABUL ETTİ

A+A-

“YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜ ENERJİ ALANINA YENİ BİR SOLUK GETİRECEK”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, yenilenebilir enerji sektörünün enerji alanına yeni bir soluk getireceğini,  ülke elektrik sistemine büyük kazançlar sağlayacağını ve çevreye pozitif etki yapacağını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Aziz Limasollu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri  Birliği’nden bir heyet Bakan Atun’u ziyaret ederek, yenilenebilir enerji konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede Kıb-Tek Teknik Müdür Muavini Gürcan Erdoğan da hazır bulundu.

Atun kabulde yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji konusunun hem vizyon hem de yapısal olarak çok önem verdikleri bir konu olduğunu söyledi. Atun, fuel-oile olan bağımlılık ve fuel oilin çevreye olumsuz etkileri nedeniyle  bu önemin daha da arttığını da kaydetti.

Fuel-oilin maliyetinin sürekli artmasının yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacın arttığını ortaya koyduğunu ifade eden Atun, Akdeniz iklimine sahip KKTC’nin bu iklim imkanlarını değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Atun, enerji üretiminde iklim avantajının kullanılmasıyla büyük faydalar sağlanacağını da vurguladı.

Yenilenebilir enerjiyle ilgili çalışmaların 3 yıl sürdüğünü anlatan Atun, doğru şekilde kurgulanıp tasarlanan bir sistem meydana getirilmesi için uğraş verdiklerini belirtti.

Atun, mevcut sisteme zarar verilmemesine hassasiyet gösterdiklerini de ifade etti ve konuyla ilgili güncel olan tüzüğün iki hafta önceki Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını söyledi.

Atun, ihtiyaç duyulan görüşleri de toparlayarak tüzüğe yeni bir hal verdiklerini de belirtti ve  önümüzdeki haftadan itibaren yenilenebilir enerjiyle  ilgili kurulun tam manasıyla çalışmaya başlayacağını  anlattı.

Atun, yeni oluşacak sektörden beklentisinin büyük olduğunu, enerji alanına yeni bir soluk getirileceğini de belirtti ve yenilenebilir enerji kullanımıyla  ülke elektrik sistemine de büyük kazançlar sağlanacağını vurguladı.

Yepyeni bir sektörle kurulum, bakım gibi alanlar oluşacağını ve bunun yeni istihdamlar anlamına geleceğini belirten Bakan Atun, teknolojinin gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda bu konunun KKTC’de bulunan üniversitelerin alanına daha da geniş bir şekilde gireceğini söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.