1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİLENEBİLİR ENERJİLER KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLEDİ
YENİLENEBİLİR ENERJİLER KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLEDİ

YENİLENEBİLİR ENERJİLER KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLEDİ

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği yenilenebilir enerjiler konusunda birlik üyelerinin katılımıyla genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği (KTEMB) yenilenebilir enerjiler konusunda birlik üyelerinin katılımıyla genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirdi.

KTEMB’den yapılan açıklamaya göre, Birlik Başkanı Aziz Limasollu’nun başkanlık ettiği toplantıda; “yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde edilmesi, bu sistemlerin elektriksel kurulumu için kalifiye elemanlar yetiştirilmesi” ile diğer konular görüşüldü.

Toplantıda konuşan Başkan Aziz Limasollu, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde edilmesi konusunda uzun süredir çalışmalar yapıldığı ve bunun sonucunda çıkarılan tüzüğün henüz uygulamaya geçmediğini kaydetti.

Tüzüğün hayata geçmesiyle bu sistemlerin elektrik müteahhitlik işlerini yapacak birlik üyelerinin eğitime tabi tutulacakları, bunun  yanında meslek liselerinde kalifiye elemanların yetiştirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

TOPLANTIDA ÇIKAN  SONUÇLAR ŞÖYLE:

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde edilmesi konusunda bir komite kurulduğu da ifade edilen açıklamada, toplantıda çıkan sonuç hakkında şöyle denildi:

“Dünya piyasalarında değeri sürekli olarak artan fuel oil ve motorin gibi fosil yakıtlar kullanılarak elektrik üretilen Teknecik ve Kalecik Santrallerinin dışında elektrik ihtiyacımızın güneş ve rüzgâr gibi kaynaklardan karşılanması için daha fazla vakit kaybedilmemelidir.

Santrallerin yükünün azaltılması ve buna bağlı olarak da akaryakıt için yapılan harcamaların düşürülerek ekonomiye artı değer olarak yansıması sağlanmalıdır. Fosil yakıtların içerdiği azot ve kükürt gibi çevreye ve insan sağlığına oldukça büyük zararlar veren bileşenlerin etkilerinin azaltılması sağlanmalıdır.

Meslek Liselerinin elektrik bölümünde öğrenim gören ve stajlarını Birliğe üye işletmelerde yapan öğrencilerin yenilenebilir enerjiler konusunda eğitilmesi ve mesleğe kazandırılması sağlanmalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.