1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİLENEN DEĞİRMENLİK SADIK CEMİL STADYUMU AÇILDI
YENİLENEN DEĞİRMENLİK SADIK CEMİL STADYUMU AÇILDI

YENİLENEN DEĞİRMENLİK SADIK CEMİL STADYUMU AÇILDI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eskiden sadece çöp toplama, aydınlatma gibi hizmetler sağlayan kuruluşlar olarak algılanan belediyelerin...

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eskiden sadece çöp toplama, aydınlatma gibi hizmetler sağlayan kuruluşlar olarak algılanan belediyelerin, Avrupa ülkelerinde artık insanların her alandaki ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar haline geldiğini ifade ederek, KKTC’de de bu anlayışın yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Değirmenlik Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yeniden sentetik çim saha olarak düzenlediği “Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadyumu”nun açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Düzenleme kapsamında, stadın saha zemini sentetik çim yapılırken, kenarları tellendi, alt yapısı yenilendi ve tirübün çatısı değiştirildi. Yürüyüş yolu eklenen stadyuma basın odası da yapıldı.

Açılış Töreninde, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışa ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz yanında bazı milletvekilleri ve bazı belediye başkanları da hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterdi yaptı.Gösterinin ardından konuşmalara geçildi.

YORGANCIOĞLU: “YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, yerel yönetim anlayışının değiştiğini anlattı.

Yorgancıoğlu geçmişte çöp toplatma, aydınlatma gibi hizmetler sağlayan kuruluşlar olarak algılanan belediyelerin artık insanların her alandaki ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar haline geldiğini ifade etti.

Avrupada yerel yönetimlerin bu anlayışla hareket ettiğine işaret eden Yorgancıoğlu, KKTC’de de bu anlayışın yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu bu anlayışla hareket eden Değirmenlik Belediyesi’ni kutladı.

TALAT: “BU TÜR YATIRIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK AZDIR”

Açılışta konuşma yapan 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, stadyumun yapımına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Stadyumun spora ve gençliğe katkı olduğunu dile getiren Talat, “Bu tür yatırımlar için teşekkür etmek azdır” dedi.

Böyle bir tesisi yapmanın belediyenin değil hükümetin birincil görevi olduğunu anlatan Talat, “Ama ülke şartları ortada. Herkesin elinden geleni yapması son derece önemli” diye konuştu.

Değirmenlik Belediyesi’nin gençliğe, spora, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiğini dile getiren Talat, bu gibi belediyelerin ülkedeki belediyecilik anlayışının geliştiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

IŞISAL: “SAHAMIZ FIFA ONAYLI”

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, stadyumun yenilenmesine yönelik projeyle ilgili bilgi verdi. Sahanın FIFA onaylı olduğunu dile getiren Işısal, maliyeti 1 milyon 265 bin TL olan proje kapsamında, halkın yürüyüş yapabilmesi için bir yürüyüş parkuru da oluşturulduğu kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Emirali Öztüccar tarafından kesildi.

Kokteylin ardından saat 14.00’te Değirmenlik Spor Kulübü-Lapta Türk Birliği Spor Kulübü futbol karşılaşması yapıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.