1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YENİLENEN TARİHİ YUSUF KAPTAN SAHASI HİZMETE AÇILDI
YENİLENEN TARİHİ YUSUF KAPTAN SAHASI HİZMETE AÇILDI

YENİLENEN TARİHİ YUSUF KAPTAN SAHASI HİZMETE AÇILDI

BAŞBAKAN KÜÇÜK, MALİYE BAKANI TATAR, SPOR ATASAYAN VE YAK BAŞKANI KANER KONUŞMA YAPTI

A+A-

1 MİLYON 92 BİN LİRAYA MAL OLAN VE YENİCAMİ KULÜBÜ’NÜN KULLANIMINA VERİLEN SAHANIN ZEMİNİ SENTETİK ÇİM YAPILDI, TRİBÜNLER YENİLENDİ

BAŞBAKAN KÜÇÜK, MALİYE BAKANI TATAR, SPOR ATASAYAN VE YAK BAŞKANI KANER KONUŞMA YAPTI

BAŞBAKAN KÜÇÜK ANILARININ CANLANDIĞINI, SAHA İNŞA EDİLİRKEN 43 YIL ÖNCE DE KONUŞMA YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Başkent Lefkoşa’da tarihi maçlara, bayram kutlamalarına ev sahipliği yapan, toplumsal varoluş mücadelesinde de önemli yeri bulunan ve yolu futbolla kesişen çok sayıda kişinin anılarını barındıran Yusuf Kaptan Sahası, yenilenmiş haliyle bu akşam yeniden sporun hizmetine girdi.

Zemini sentetik çim yapılan Yusuf Kaptan Sahası’nın tribünleri yenilendi ve saha ışıklandırıldı. Toplam 1 milyon 92 bin TL’ye ihale edilen Yusuf Kaptan Sahası, Lefkoşa’nın köklü takımlarından Yenicami Ağdelen Spor Kulübü’nün (YAK) kullanımına verildi.

Yenilenen Yusuf Kaptan Sahası, bugün öğleden sonra düzenlenen törenle Başbakan İrsen Küçük tarafından hizmete açıldı. Tören sırasında, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile YAK Başkanı Kaan Kaner’in imzaladığı protokolle saha bu kulübe devredildi.

Yusuf Kaptan Sahası’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törene, Başbakan İrsen Küçük, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, aynı zamanda YAK’ın bir zamanlar başkanlığını da yapmış Maliye Bakanı Ersin Tatar, Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ali Karavezirler, YAK Başkanı Kaan Kaner, YAK camiası ve spor basını ile küçük futbolcular katıldı.

Başbakan, bakanlar ve YAK Başkanı’nın konuşma yaptığı törende, yenilenen sahanın kurdelesini de bu kişiler kesti. Daha sonra Başbakan İrsen Küçük ve bakanlar, şut çekerek ve Yenicamili küçük futbolcularla birlikte, basına poz verdi.

BAŞBAKAN KÜÇÜK: “43 YIL ÖNCE DE KONUŞMA YAPTIM”

Başbakan İrsen Küçük, Yusuf Kaptan Sahası’nın açılışında yaptığı konuşmada, tarihi bir alanda bulunduğunu ve çok eskilere gittiğini, 1968-1971 yılları arasında yaşadıklarının canlandığını söyledi.

Küçük, kulüpte yöneticilik yaptığı o dönemde şahane bir takım bulunduğunu ve istikrarlı olduğunu, tatlı bir rekabetin de hep yaşandığını kaydetti.

43 yıl önce, Haziran 1970’te Yusuf Kaptan Sahası’nın temeli atıldığında da konuşma yaptığını ifade eden Başbakan Küçük, daha sonraki yıllarda oynanan bazı maçlara ait anılarından söz etti; 1969’da 56 futbolcuya forma giydirip sahaya sürdüklerini anlattı.

“YÖNETİCİLİK BUGÜN DAHA ZOR”

Başbakan İrsen Küçük, yaşı elverdiği sürece herkesin Kıbrıs Türk sporuna yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak, profesyonelleşmedeki eksikler nedeniyle bugün yöneticilik yapmanın daha zor olduğunu söyledi.

Yakında görevi devredecek YAK Başkanı Kaan Kaner’i kutlayan Başbakan Küçük, dönüşümlü görevle amacın, KKTC sporuna, gençlere ve çocuklara hizmet olduğunu kaydetti.

Küçük, bir ara futbol seyircisinin sahalardan koptuğunu gözlemlediğini ancak geçen yıldan beri yeniden bir dönüş görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Güzel maçlar olsun, halkımız da tribünlerden alkışlasın” diye konuştu.

TATAR: “ÖZEL BİR GÜN... YENİCAMİ’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİN”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, coşkulu konuşmasında özel bir gün yaşadıklarını vurgulayarak, geçtiğimiz günlerde eline geçen bir fotoğrafta Başbakan İrsen Küçük’ün, amcası Dr. Fazıl Küçük’le birlikte yer aldığını; Başbakan Küçük’ün de Yenicami’ye büyük hizmetler verdiğini söyledi.

Taraftarlarına “Yenicami’nin büyüklüğünü, değerini bilin” diye seslenen Tatar, bu kulübün tarihinin de KKTC’nin nereden nerelere geldiğini gösterdiğini belirtti.

ATASAYAN: “YOLU BURADAN GEÇMEYEN YOK”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, spor yapıp da yolu Yusuf Kaptan Sahası’ndan geçmeyen kişi olmadığını; sahanın tarihi bir yer olduğunu söyledi.

Hükümetin ve bakanlığının ülkenin her yerinde spor tesisi için adımlar attığını; Yusuf Kaptan Sahası’nın da 1 milyon 92 bin TL’ye ihale edildiğini anlatan Atasayan, sahaya “star 2” standardında bir zemin kazandırdıklarını; tribünlerin de yenilendiğini ifade etti.

“DİĞER KULÜPLER DE YARARLANABİLECEK”

Atasayan, sahanın bakım, onarım ve kontrolünün YAK’a devredildiğini, bakanlığın da teknik hizmet vermeyi sürdüreceğini ve sahadan diğer kulüplerin de yararlanabileceğini açıkladı.

Bakan Atasayan, Yusuf Kaptan Sahası’ndan Kıbrıs Türk sporuna çok iyi sporcular yetişmesi dileğinde bulunarak, yenileme çalışmalarına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

KANER: “BAŞARININ TANIMI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

YAK Başkanı Kaan Kaner ise konuşmasında “Başarının tanımı herkes için farklı ancak Yenicami için 2009’dan beri sürdürülebilirliktir” diyerek, sahası sentetik çim yapılan Yusuf Kaptan Sahası’nın, kulübün 200 sporcusunun ileriye güvenle bakmasını sağladığını söyledi.

Kaner, Yenicami kulübünün bu yıl başarılı bir sezon geçirdiğini ve Kıbrıs kupasını kazandığını belirterek, bunun sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Kulüp başkanlığını bırakacak olmanın üzüntüsünü yaşadığını, bu görev için tek adayın Bülent Avcan olduğunu belirten Kaan Kaner, camianın artık ileriye ve daha başarılı olmaya baktığını görmekten de mutluluk duyduğunu vurguladı.

Kaner, destekleri için Başbakan ve bakanlara da teşekkür etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.