1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YENİŞEHİR’İN SU ALTYAPISI YENİLENİYOR
YENİŞEHİR’İN SU ALTYAPISI YENİLENİYOR

YENİŞEHİR’İN SU ALTYAPISI YENİLENİYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Yenişehir bölgesinin su altyapısını yeniliyor.

A+A-

ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASIYLA 620 HANE YENİ SU ŞEBEKESİNE KAVUŞACAK

HAMİTKÖY’DEKİ SU DEPOSU TADİLATTAN SONRA DEVREYE GİRECEK

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Yenişehir bölgesinin su altyapısını yeniliyor.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre Yenişehir’deki yenileme çalışmaları sonucunda 620 abonenin su sayacı yenilenmiş olacak.

Finansmanı TC Yardım Heyeti tarafından karşılanan LTB Su İşleri Şubesi tarafından hazırlanmış olup, Su İşleri Dairesi tarafından ihaleye çıkılan Yenişehir Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi ve Sayaçları’nın Değişimi Projesi kapsamında, Belediye Evleri bölgesinde 6 bin 200 metre ana boru ve 4 bin 500 metre sayaç borusu değişecek.

150 iş gününde tamamlanacak projede, bölgedeki asbest borular sökülerek yerine yüksek yoğunluklu polietilen borular döşenecek.

Kontrollüğünü Su İşleri Dairesi ile LTB Su İşleri Şubesi’nin birlikte yapacağı proje ile ilgili çalışmalar Aralık ayı içerisinde başlayacak.

HAMİTKÖY’DEKİ SU DEPOSU TADİLATTAN SONRA DEVREYE GİRECEK

LTB’den yapılan açıklamaya göre belediyeye ait Hamitköy Deposu ile Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi ile de su ihtiyacında ve kapasitelerinde de artış sağlanacak.

Finansmanı TC Yardım Heyeti’nin 2013 Mali Yılı bütçesi kaynaklarından karşılanan projenin hayata geçmesi ile uzun süredir kullanım dışı olan 3 bin 500 metreküplük Hamitköy Deposu’ndan Hamitköy ve Lefkoşa’nın bazı bölgelerine su verilecek ve böylece bu bölgelerin su ihtiyacı iyileştirilmiş ve kapasiteleri arttırılmış olacak.

LTB Su İşleri Şubesi Amiri Fikri Özgüvenli 80 günde tamamlanacak tadilatın ardından, uzun yıllardır kullanım dışı olan Hamitköy Deposu’nun tekrardan devreye gireceğini ve bu sayede Hamitköy, Organize Sanayi Bölgesi ve Lefkoşa’nın bazı bölgelerinin daha iyi su almasının sağlanacağını söyledi.

FELLAHOĞLU: “ŞEHRİN ALTYAPISI İLE İLGİLİ SOMUT ADIMLAR ATMAYA BAŞLADIK”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu belediyenin gerek maddi, gerek idari gerekse yapısal sorunları ile ilgilendiklerini ve belediyenin hizmet kapasitesini her geçen gün arttırdıklarını ifade etti.

Belediyenin 6 ay önceki “iş yapamayacak” durumdan çıktığını ve çok büyük ölçeklerde olmasa da her alanda iyiye doğru bir ivme ile hizmet vermeye başladığını belirten Fellahoğlu, şehrin altyapı sorunlarının çözümü konusunda da somut adımlar atmaya başladıklarını vurguladı.

Altyapı alanında suyun temel bir yer tuttuğunun ve asbestli su borularını değişimine çok önem verdiklerinin altını çizen Fellahoğlu, Yenişehir bölgesi insanına da su borularının yenileneceği müjdesini vermek istediğini belirtti.

Amacın tüm Lefkoşa’nın su altyapısını yenilemek olduğunu ifade eden Fellahoğlu bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini de kaydetti.

Başkan Fellahoğlu, projeye finansal destek olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Yardım Heyeti’ne de teşekkür ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin şehrin altyapısının tamamlanması yönündeki projelere çok önemli katkıları olduğunu dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.