1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YER ÇOK YAPAN YOK”
“YER ÇOK YAPAN YOK”

“YER ÇOK YAPAN YOK”

“Yer çok yapan yok”

A+A-

Surlariçi’nin sürekli olarak göz ardı edildiğini ifade eden bölge sakinleri, çocukların oynayacağı bir parklarının bile olmadığından dert yandı.

Diyalog -Melin DOBRAN

Lefkoşa’nın Surlariçi Bölgesi’nde ikamet eden vatandaşlar, çocukların oyun oynayacağı bir parkın olmamasından yakındı. Vatandaşlar, söz konusu bölgede bir park olması gerektiğine dikkat çekerek, atıl vaziyetteki boş alanlara park yapılmasını istedi. Özellikle Selimiye ve Haydarpaşa bölgesinde araçların yoğun olarak geçtiğini belirten vatandaşlar, çocukların yolda oynamak zorunda kaldığını belirterek, “Çocuklarımızın can güvenliğinden endişeliyiz” dedi.

Kullanılmayan araç park yerlerinin boş durduğunu dile getiren vatandaşlar, o bölgenin park yapılması için müsait olduğunu kaydetti. 

Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Araçlar sıklıkla buradan geçiyor. Lefkoşa’nın birçok yerinde park var. Bu bölge göz ardı ediliyor. Bize en yakın park Çağlayan Parkı’dır. Oraya da güvenli olmadığından dolayı çocuklarımızı götürmek istemiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızın sokakta değil parkta olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Köpekler ayrı bir dert”

Park sıkıntısının yanı sıra bölgede başıboş köpeklerin olduğunu söyleyen vatandaşlar, çocuklar da dâhil köpeklerin herkese saldırdığını söyledi. Sahipsiz olan köpeklerin çoğaldığını ve tehlike saçtığından söz eden bölgeliler, belediyenin sahipsiz hayvanları toplayıp barınağa götürmesi gerektiğini kaydetti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.