1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YERDEN PARA FIŞKIRDI
YERDEN PARA FIŞKIRDI

YERDEN PARA FIŞKIRDI

Polis, 12 gün süren aralıksız çalışmaları sonucu 24 Temmuz’da nakil esnasında çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 50 TL’sini gömüldüğü yerden çıkardı

A+A-

Polis, 12 gün süren aralıksız çalışmaları sonucu 24 Temmuz’da nakil esnasında çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 50 TL’sini gömüldüğü yerden çıkardı

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından 24 Temmuz tarihinde silah zoruyla çalınan 3 milyon TL’den 770 bin 500 TL’nin bulunması düğümü çözdü. Polis, önceki gün tutukladığı Mahmut Fırat’ın ifadesi üzerine paraların olduğu yeri tespit etti. Mahmut Fırat’ın Türkiye’ye kaçan zanlı Rıfat Fırat ile 33 kez telefon görüşmesi yaptığını tespit ederek olayıaydınlatan polis, dün sabah Mahmut Fırat’ı mahkemeye çıkarıp hakkında 3 gün tutukluluk emri alırken, ifade üzerine paraların gömülü olduğu yerlerde arama yaptı. Arazi içerisinde gerçekleştirilen aramalarda çalınan paranın 770 bin 500 TL’si ele geçirildi.

İNCİR AĞACININ DİBİNE GÖMMÜŞ
İlk arama eski Akdeniz köyü yolu üzerinde bir bahçede gerçekleştirildi. Burada yapılan aramada çalınan paranın 70 bin 500 TL’si bulundu. Başka bir ekip ise eş zamanlı Güzelyurt bahçeler yolu üzerindeki özel bir fidanlıkta arama yaptı. İki bölgede yapılan aramanın ardından Güzelyurt trafo merkezi yakınlarındaki portakal bahçesinde arama yapıldı. Son operasyon ise zanlı Mahmut Fırat’ın Aydınköy-Güneşköy arasında bulunan evinde gerçekleştirildi. Mahmut Fırat’ın eşliğinde evi ile arka bahçesinde arama yapıldı. Bahçede gerçekleştirilen aramada incir ağacının altına gömülü 700 bin TL bulundu. İki farklı noktada bulunan toplam 770 bin 500 TL Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Para sayıldıktan sonra basına sergilendi. Sergi öncesi polis basına açıklama yaptı.

GÜRLER: “PARANIN BİR KISMI BULUNDU, KALANI DA BULACAĞIZ”
Daha sonra Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler başkanlığında polis müdürleri ve soruşturma ekibi eşliğinde basın toplantısı düzenlendi. Gürler, 3 Milyon TL'nin 770 bin 500 TL'sinin bulunduğunu açıkladı. Gürler, 24 Temmuz’da silah zoruyla yaşanan soygun olayın ardından sürdürülen aralıksız ve özverili çalışmalar sonucunda 12 gün gibi kısa bir sürede zanlıların tespit edildiğini ve bugün de çalınan paralardan 770 bin 500 TL’nin bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

“GELİŞMELERİ BASINLA PAYLAŞACAĞIZ”
Diğer para ve emarelerin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Gürler, zanlılardan Bilal Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Aliş’in tutuklandığını, 2 zanlının ise arandığını açıkladı. Gürler, soruşturmanın devam ettiğini, konunun ciddiyetini göz önünde bulundurarak daha fazla açıklama yapmak istemediğini belirtirken, ancak tahkikatlarının sonucunu daha sonra gelişmeleri basınla paylaşacağını söyledi. Gürler, olayın aydınlatılmasında emeği geçen ekinine, bayram süresince çalışarak gösterdikleri başarıdan dolayı, basına da duyarlılığı için teşekkür etti.

“BANKA ŞERİTLERİ DURUYORDU”
Basın açıklamasının ardından ele geçirilen ve üzerinde bankaya ait şeritlerin bulunduğu 770 bin 500 TL basına sergilendi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.