1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YEREL İŞGÜCÜ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ”...
“YEREL İŞGÜCÜ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ”...

“YEREL İŞGÜCÜ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ”...

Gürpınar, “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında Salamis Bay Conti Hotel’i ziyaret etti.

A+A-

GÜRPINAR SALAMİS BAY CONTİ  OTEL’İ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi  Projesi” kapsamında Salamis Bay Conti  Hotel’i ziyaret etti.

Bakanlık basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, ziyarette proje kapsamında istihdam edilen çalışan ve projeye destek veren işletme yöneticileri ile görüşen Gürpınar, projenin oteldeki uygulamasını yerinde inceledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile  Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde yürütülen projede; yerel işgücü  ishtihdamını  destekleme  ve işsizliği azaltmayı amaçladıklarını belirten Bakan Gürpınar, istihdam edilen KKTC vatandaşlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının  Bakanlık  tarafından karşılandığını anımsattı.

Projede  ilk turizm  sektörüne öncelik verdikleri  ve kursların işverenlerden gelen ihtiyaca göre gerçekleştiğini belirten Bakan Gürpınar, Karpaz başta olmak üzere turizm bölgelerinde işsizlik oranının azatılması  ve otellere personel sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Proje kapsamında Karpaz bölgesinde 76 kişinin istihdam edildiği ve eğitim aldığını kaydeden Gürpınar, projenin  ikinci etabına  kısa süre sonra Girne bölgesinde başlanacağını belirtti.

Salamis  Bay Conti Hotel Genel Koordinatörü  Mehmet Kral da, projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilerleyen yıllarda projenin güçlendirilmesi ile turizm sektörüne büyük katkı ve kazanç sağlayacağına inadığını söyledi.

Kral, başlatılan uygulama için Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.