1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEREL SEÇİM ÖNCESİ ‘SAHTE İKAMETGAH’…
YEREL SEÇİM ÖNCESİ ‘SAHTE İKAMETGAH’…

YEREL SEÇİM ÖNCESİ ‘SAHTE İKAMETGAH’…

Yerel seçim öncesi ‘sahte ikametgah’…

A+A-

Çatalköy muhtarı Kaya Bulduk düzenlemiş olduğu ikametgah belgeleri arasındaki bir belgede, bir muhtar azasının imzasını sahteleyip belgeyi tedavüle sürdü, tutuklandı.

Polisin, önceki gün tespit ettiği olayda Bulduk’un tutuklandığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil:
“Daha geçen hafta bu konuyla ilgili yazılı uyarıda bulundum”

Konuyla ilgili ulaştığımız Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, kendilerine bazı şikayetler geldiğini ve kendilerinin de kaymakamlık olarak bu şikayetleri İlçe Seçim Kurulu’na bildirdiklerini belirtti.

Geçmiş yıllarda da seçim öncesi ‘sahte ve usülsüz ikametgah’ düzenlemek gibi bazı usulsüzlüklerin yaşandığını belirten Envergil, suçlamaların muhtelif olduğunu söyledi. Envergil yakın zamanda, bölge muhtarlarıyla bir tanışma toplantısı düzenlediklerini ve kendisinin özellikle bu konuda muhtarları uyardığını belirterek “Daha geçen haftalarda da daimi ikametgah konusunda muhtarları yazılı olarak uyardım ve bilgilendirdim ve bu olay yaşandı” dedi.

Envergil bu tarz bir olayın hiçbir muhtarın başına gelmesini istemediğini ancak yapılacak olan yerel seçimlerin de demokratik olması gerektiğini belirterek “Muhtarlar bazen kullanılıyor ve önemli olan seçmenin, bunu kimin yaptığını anlaması” dedi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.