1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEREL SEÇİM TARİHİYLE İLGİLİ KARAR TASARISINA İVEDİLİK KARARI!
YEREL SEÇİM TARİHİYLE İLGİLİ KARAR TASARISINA İVEDİLİK KARARI!

YEREL SEÇİM TARİHİYLE İLGİLİ KARAR TASARISINA İVEDİLİK KARARI!

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu;

A+A-

YEREL SEÇİM TARİHİYLE İLGİLİ KARAR TASARISINA İVEDİLİK KARARI

ÇAVUŞOĞLU, BELEDİYELER (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI’NIN GECİKMESİNİ ELEŞTİRDİ; BAKAN ULUÇAY YANIT VERDİ: “SORUNLAR SADECE YASAYLA ÇÖZÜLEMEZ, YÖNETİM ANLAYIŞI DA ÖNEMLİ”

10 GÜNDEM DIŞI KONUŞMA YAPILACAK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, denetim göreviyle toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.15’te başlayan toplantının gündeminde, gündem dışı konuşmalar, yazılı sorular ve yanıtları ile sözlü sorular bulunuyor.

Yazılı sorular bölümünde CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın 2009-2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığı’nın izaz ikramlarıyla ilgili ve 2009-2013 yılları arasında doğal afetten zarar görenlerin ödemelerine ilişkin yazılı sorularına İçişleri Bakanlığı’nın yanıtları yer alıyor.

Toplantıda ilk olarak Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi gündeminde bulunan “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimleri İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi ele alındı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bakanlar Kurulu’nca onaylanan karar tasarısında yerel seçim günü 29 Haziran olarak belirlenmişti.

Daha sonra UBP’nin Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ndeki UBP’li üye Kutlu Evren yerine İzlem Gürçağ’ın görevlendirildiğine ilişkin UBP tezkeresi onaylandı.

ÇAVUŞOĞLU: “BELEDİYELER YASASI DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN GECİKİYOR?”

Yerel seçimle ilgili ivedilik tezkeresi sırasında söz alan UBP Grup Başkan Vekili Nazım Çavuşoğlu, seçimle ilgili oybirliği olacağını, ancak yerel yönetimlerin sorunlarının da konuşulması gerektiğini söyledi.

Belediyelerin elektriklerinin kesildiğine işaret eden Çavuşoğlu, hükümetin Belediyeler Yasası değişikliğini neden geciktirdiğini sordu. Bir yıldır ülkede hükümetin tarihler vererek vaatlerde bulunduğunu ileri süren Nazım Çavuşoğlu, gelinen aşamada açıklamaların sadece “baskı ve tehdit” olarak kullanıldığını, sorunların çözümüne katkıda bulunulmadığını savundu.

Nazım Çavuşoğlu, seçimle, yerel yönetimlerin önlerinin açılmayacağını belirterek, “Asıl sorunlar yerinde duruyor” dedi. Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın bir an önce Meclis’e getirilmesini isteyen Çavuşoğlu, hükümeti verdiği sözü ve tarihi tutmaya çağırdı.

ULUÇAY: “SORUNLAR SADECE YASAYLA ÇÖZÜLEMEZ, YÖNETİM ANLAYIŞI DA ÖNEMLİ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, yerel seçimlerin her 4 yılda bir yapıldığını ve tarihin de Anayasa gereği ilan edildiğini hatırlattı.

Belediyelerle ilgili yasal değişikliklerin tamamlandığını, yakında Meclis gündemine geleceğini ifade eden Uluçay, sorunları sadece yasayla çözmenin mümkün olamayacağını söyledi. “Yerel yönetimlerde aslolan yönetim anlayışıdır” diyen Uluçay, belediyelerin mali ve hizmet durumlarının ortada bulunduğunu, Haziran’daki seçimle halk tarafından da takdir edileceğini söyledi.

Uluçay, yerel yönetimlerin sorunlarını sadece Belediyeler Yasası’na yüklemenin doğru olmadığını belirterek, halkın en doğru ve rasyoneli seçeceğini, kim daha iyi hizmet sunacaksa onu seçeceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Uluçay, yerel yönetim anlayışını yanlış kullananların durumlarının ortada olduğunu kaydederek, tüm sorunların yasayla çözülemeyeceğini, yönetim anlayışının önemli olduğunu vurguladı.

Meclis’in bugünkü toplantısında 10 milletvekilinin gündem dışı konuşma talebi bulunuyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.