1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEREL SEÇİMLER
YEREL SEÇİMLER

YEREL SEÇİMLER

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi bugün 4 Yasa Tasarısı, 1 Yasa Önerisi ve 1 de karar tasarısını görüştü.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi bugün 4 Yasa Tasarısı, 1 Yasa Önerisi ve 1 de karar tasarısını görüştü.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman başkanlığında saat 11:00’de toplanan  Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi, gündeminde bulunan, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi: CTP-BG Girne Milletvekili Abbas Sınay)’ın, Gıda Maddeleri ve İlaçların Satışına İlişkin Daha İyi Kurallar Öngören (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın, Tarım Ürünleri (İhracat) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ve Tarım Ürünlerine Hile Katma (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesine devam edilecek.

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesi ise tamamlandı.

YEREL SEÇİMLER 29 HAZİRAN’DA YAPILACAK

Komite, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimleri İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nı  da görüştü ve 29 Haziran 2014 tarihini oy birliği ile kabul etti.

Ayrıca Komite, boşalan Yayın Yüksek Kurulu adaylığı için yapılan başvurunun değerlendirilmesini tamamladı. Söz konusu başvuru için, Avukat Altan Erdağ’ın başvurusunu inceledi ve bir rapor ile Genel Kurul’a sevkini gerçekleştirdi.

Gıda Maddeleri ve İlaçların satışına ilişkin daha iyi kurallar öngören (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Tarım Ürünleri (İhracat) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve  Tarım Ürünlerine Hile Katma (Değişiklik) Yasa Tasarısı, gıda sektörü ve tarım ürünleri alanlarında toplum sağlığını etkileyen sıkıntıların son yıllarda artış göstermesi ve bu konulara ilişkin olan yasaların günün koşullarının gerisinde kalmış olması nedeniyle, mevcut yasalarda  değişiklik yapılarak, cezaların ağırlaştırılması ve caydırıcı hale getirilmesi amacıyla hazırlandı.

TAŞINMAZ MAL EDİNME VE UZUN VADELİ KİRALAMA...

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesine göre, yasa tasarısı ile esas yasada yabancı uyruklulara tanınan bir konut veya bir daire kiralayabilme veya satın alabilme kuralı, hem varolan talebe, hem de ekonomiye katkı sağlayabilmek amacıyla yeniden düzenlenerek, üç adete kadar konut veya apartman dairesinin kiralanabileceği veya satın alınabileceği kuralı getirildi.

Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi ise askerlik süresi ve bedelli askerlik koşullarında düzenlemeler öngörüyor.

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman başkanlığında, UBP Milletvekilleri Ali Pilli, Erdal Özcenk; DP-UG  Milletvekilleri  Fikri Ataoğlu, Hüseyin Alanlı; CTP-BG Milletvekilleri  Ferdi Sabit Soyer ve Fazilet Özdenefe Kürşat’ın katıldığı Komite toplantısına davetli olarak, öneri sahibi,  CTP-BG Milletvekili Abbas Sınay, TDP Milletvekili Zeki Çeler, UBP Milletvekili Dursun Oğuz, Tapu ve Kadestro Dairesi’nden Hüdaverdi İyikal ile Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan Emine Solyalı da katıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.