1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEREL SEÇİMLERDE ADAYLIK BAŞVURU TARİHİ 23 MAYIS
YEREL SEÇİMLERDE ADAYLIK BAŞVURU TARİHİ 23 MAYIS

YEREL SEÇİMLERDE ADAYLIK BAŞVURU TARİHİ 23 MAYIS

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak 2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde adaylık için 23 Mayıs Cuma günü başvuru yapılması gerektiğini duyurdu.

A+A-

ADAYLAR 24 MAYIS’TA BRT’DEN İLAN EDİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak 2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde adaylık için 23 Mayıs Cuma günü başvuru yapılması gerektiğini duyurdu.

Adaylar,  24 Mayıs 2014 Cumartesi günü BRTK radyosunda 18.30 haber bülteninden hemen sonra geçici olarak ilân edilecek.

YSK’nın bugün yayınladığı duyuruya göre, seçim başvuruları, devlet daireleri için uygulanan çalışma saati sonuna kadar yapılabilecek.

ADAYLIK BAŞVURUSU İÇİN GEREKENLER

Duyuruda,  siyasal partilerin, aday listelerinde gösterilen adayların doğum yerlerini, doğum tarihlerini, anne ve baba isim ve soy isimlerini ilgili İlçe Seçim Kurulu’na bildirmeleri ve başvurularıyla birlikte şu belgeleri sunmaları gerektiği ifade edildi:

“Aday olacak kişilerden temin edilecek, Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ve başka partiden aday gösterilmeyi kabul etmediklerine ilişkin beyanları. Polis karakter belgesi. En az üç yıldan beri daimi ikametgâhının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olduğunu gösteren muhtar belge veya belgeleri. Kimlik Kartı veya fotokopisi. (Fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir.) Yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisi. (Fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir.)”

BAĞIMSIZ ADAYLIK BAŞVURULARI

YSK duyurusuna göre, bağımsız adaylar ise başvurularını, Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduğunu belirten ve adayın imzasını taşıyan bir yazı ile yapar.

Siyasal parti adaylarıyla aynı belgeleri sunması gereken bağımsız adaylar başvurularını şahsen yapabileceği gibi, yazılı olarak yetkilendireceği herhangi bir kişi tarafından da İlçe Seçim Kurulu’na ulaştırılması şeklinde de yapabilecek.

Birden fazla bağımsız aday, ayni kişiyi tek tek veya toplu olarak başvurularını İlçe Seçim Kurulu’na ulaştırılmak için yetkilendirilebilir.

Başvuru ve yetkilendirme ile ilgili müracaatlar herhangi bir şekle tabi olmamakla birlikte, arzu eden adaylar, İlçe Seçim Kurulları tarafından bu amaç için düzenlenen formlardan yararlanabilirler.

BELGE SUNULMAMASI HALİNDE SEÇİN SONUCU DİKKATE ALINMAYABİLİR

YSK duyurusunda, adaylık başvurularıyla birlikte sunulması gereken belgelerden herhangi birinin sunulmaması halinde, ilgili adayın seçim sonucunda seçimi kazanması dikkate alınmayabileceği uyarısı yapıldı.

Duyuruda ayrıca siyasal partilerin başvurularında, özellikle Anayasa’nın seçme, halkoylamasına katılma ve seçilme hakkını düzenleyen 68. maddesinin değiştirilmiş şekliyle, 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçilebilme niteliklerini düzenleyen 9. ve adaylık için başvurmayı düzenleyen 58. maddelerini dikkate almaları istendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.