1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUM
YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUM

YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUM

Aslanbaba “ders aldım, dersimi çalışıyorum, ders vereceğim” dedi ve ekledi:

A+A-

Geçtiğimiz ayların en fazla konuşulan isimlerinden olan Ejder Aslanbaba sessizliğini bozdu. Siyasette yaşadıklarından büyük ders aldığını kaydeden Aslanbaba “ders aldım, dersimi çalışıyorum, ders vereceğim” dedi.

Kendisiyle ilgili olarak çıkartılan “kaçtı” söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Aslanbaba, Türkiye’nin ardından çocuğunun mezuniyeti için İngiltere’ye gittiğini ancak Salı günü adaya döneceğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisinin güven oylaması gündemi ile toplandığı gün, elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkan ve kendisine rüşvet verildiğini iddia ederek gündemin başköşesine oturan UBP ve DP UG eski milletvekili Ejder Aslanbabagittiği İngiltere’den Star Kıbrıs’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 

“SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUM”
Şu an seçimlere hazırlandığını kaydeden Ejder Aslanbaba, yoluna devam ettiğini, şimdilik gelişmeleri dışardan izlediğini ifade etti. “10 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanıyorum. Eskisinden daha güçlü bir Aslanbaba göreceksiniz” diyen Aslanbabayaşadıklarından ders almasını bildiğini söyledi.

“EROĞLU’NUN GÜCÜ KABUL EDİLMELİDİR”
Erken seçim sonuçlarını değerlendiren Aslanbaba, seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun galibiyeti anlamını taşıdığını ifade etti. Başbakan İrsen Küçük’ün, Türkiye’nin desteğine karşın seçilemediğini söyleyen Aslanbaba, “artık Eroğlu’nun gücü kabul edilmelidir” şeklinde konuştu.
***

“DP’NİN ALDIĞI OY, EROĞLU’NUNDUR”
Aslanbaba Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP-UG) aldığı oyun DP’nin kendi oyları olmadığını savunarak, “Şayet Eroğlu faktörü olmasaydı DP barajı bile geçemezdi” iddiasında bulundu. Bunu Serdar Denktaş’ında bildiğini söyleyen Aslanbaba, seçim sonuçlarının kendisi için pek sürpriz olmadığını belirtti.

“SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİN OYU CTP’YE YARADI”
Yirmi bir milletvekiliyle seçimlerden birinci parti olarak çıkan CTP-BG’nin aslında geçen seçimden çok fazla oy almadığını kaydeden Ejder Aslanbaba, sandığa gitmeyen sağ kesimin sayesinde oyların yüksek gibi göründüğünü, küskün sağ seçmenin CTP’nin milletvekili sayısını artırdığını ifade etti.

“ASLANBABA’YI KİMSE KIBRIS’TAN KAÇIRAMAZ”
Ejder Aslanbaba kendisiyle ilgili olarak “kaçtı, KKTC’ye gelemez” söylentilerinin çıkarıldığını, bunun doğru olmadığını söyledi. “Aslanbaba’yı kimse Kıbrıs’tan kaçıramaz” diyen Aslanbaba, olayların ardından bir süre Erzurum’a, sonrasında çocuğunun mezuniyeti için İngiltere’ye gittiğini dile getirdi. Şu an İngiltere’de olan Aslanbaba Salı günü KKTC’ye döneceğini belirterek, “gümbür gümbür geliyorum. Çarşamba günü oturup, İngiltere’de yaşayan Türklerin seçimlerle ilgili değerlendirmelerini konuşabiliriz” dedi.

“KORKSUNLAR BENDEN…”
Aslanbaba KKTC’de siyaset yapan bazı kesimlerin ne denli çıkarcı ve yalana dayalı çalıştığını gündeme getirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Ben tüm yaşananlardan dersimi aldım, şimdide dersimi çalışıyorum, ders vereceğim. Benim arkamdan konuşanlar, bana haksızlık yapanlar korksun benden.

“ASLANBABA’NIN GÖLGESİNDEN ÇEKİNECEKLER”
Aslanbaba’nın gölgesinden çekinecekler. Ejder Aslanbaba şimdiye kadar kimsenin adamı olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu böyle bilinmelidir. Kimseden korkum yoktur. Kimsenin karşında eğilmemişimdir.”
***
“TOP BAŞSAVCIDA”
Ejder Aslanbabarüşvet olayıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, dosyanın hazırlandığını ifade ederek, “top artık Başsavcı’da” dedi. Ülkedeki bazı isimlerin ne kadar yolsuzluk ve hukuksuzluk yaparsa yapsın yargılamayacağını ileri süren Aslanbaba sözlerini şöyle tamamladı: “O dosyada adı geçen isimler var. Başsavcılık hukukun gereğini yapmalı.

“NE KADAR USÜLSÜZLÜK YAPARSA YAPSIN, YARGILANAMAYACAK İSİMLER VAR”
Ne var ki, bu ülkede ne kadar yolsuzluk, usulsüzlük yaparsa yapsın, yargılanamayacak isimler var. Bu sistemde bu kişilerin yargılanması mümkün değil. Sistem değişirse belki… Neticede artık kralın çıplak olduğunu herkes biliyor. Ne dediğimi anlamayanlara ‘Kral Çıplak’ filmini tavsiye ederim. Şu an ben kralın çıplak olduğunu herkese gösterdim.”

StarKıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.