1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ
YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Yerel seçimlere yönelik işbirliği teklifi;

A+A-

İKİ PARTİ, YEREL SEÇİMLER İÇİN YAPTIKLARI İŞBİRLİĞİNE KTOEÖS’ÜN DE KATILMASI ÇAĞRISI YAPTI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikasını (KTOEÖS) ziyaret ederek yerel seçimlere yönelik işbirliği teklifi sundu.

ÖZYİĞİT

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, üyelerinin desteği ve güvenini yeniden alan KTOEÖS’ün yeni yönetim kurulunu tebrik ederek, başarılar diledi.

Ülkede barış, demokrasi ve insanca yaşam mücadelesinin sürdüğüne, Kıbrıs Türk halkının halen varoluş mücadelesi verdiğine dikkat çeken Özyiğit, bu mücadelede KTOEÖS ile yıllarca yan yana, kol kola birlikte olduklarını söyledi.

Demokrasinin beşiği olan yerel yönetimlerin halinin içler acısı olduğunu, bazı belediye başkanlarının ‘derebeyi’ gibi davrandığını kaydeden Özyiğit, çalışanların haklarının gasp edildiği, halkın yeterli hizmeti alamadığını savundu.

Özyiğit, LTB’de de benzeri bir durum olduğunu, bir yıl önce başkan değişmesine rağmen halen aynı sorunların sürdüğünü belirtti.

Ülkedeki gerçekler ışığında, yerel yönetimlerden başlayarak çağdaş anlayışı, tam demokratik, halkın kendi kendini yöneteceği bir yapıyı oluşturmak için BKP ve bazı sivil toplum örgütleriyle bir birliktelik oluşturarak yola çıktıklarını anlatan Özyiğit, öncelikli olarak yerel yönetimlere halk adına talip olduklarını vurguladı ve Mustafa Akıncı ile Ziya Rızkı’nın çağdaş belediyecilik anlayışını yeniden hayata geçirmek konusunda iddialı olduklarını dile getirdi.

Bu birlikteliğe katılması konusunda KTOEÖS’e da çağrıda bulunan Özyiğit, “Geliniz halk adına bu birlikteliğe katılın ve geleceği birlikte şekillendirelim” dedi.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da KTOEÖS’ün yeni yönetimine başarılar diledi. 

Kötü yönetilen ülkede, demokrasi ve adalet sorunu olduğunu, en temel olan statükonun yerinde durduğunu, Kıbrıs sorununun ise halen çözülemediğini anlatan İzcan, “göç yasası” diye niteledikleri olgularda da Kıbrıs Türk halkının yoluşa sürüklendiğini kaydetti.

“Göç Yasası’nı” geçirenlerle muhalefette karşısında duran, ancak iktidara gelince devamından yana tavır takınan yapılara karşı tek vücut olmak gerektiğinin altını çizen İzcan, “Muhalefet olmak sadece eleştiri yapmak değildir, yönetime talip olacaksınız, iktidara talip olacaksınız, topluma alternatifler sunacaksınız. Siyasi partilerin görevi de budur” dedi.

“Çözüm, emek ve demokrasi mücadelesi ile siyasal mücadele bir bütündür” diyen İzcan, yerel seçimler öncesinde de TDP, BKP ve bazı örgütlerle bir işbirliğine gittiklerini, KTOEÖS’e de bu birlikteliğe katılması için çağrıda bulundu. 

Toplumun ihtiyacının aynı ve benzer yolu yürüyenlerin, asgari müşterekler temelinde bir araya gelmesi olduğunu dile getiren İzcan, oluşturulan birlikteliğe bugüne kadar hep olumlu mesajlar aldıklarını, birlikteliğin büyümesinin de bunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.