1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENİRSE, DEMOKRASİ DE GÜÇLENİR”
“YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENİRSE, DEMOKRASİ DE GÜÇLENİR”

“YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENİRSE, DEMOKRASİ DE GÜÇLENİR”

Hem demokrasileri güçlenir, hem ülke daha ileriye gider...

A+A-

AKINCI: “YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENİRSE, DEMOKRASİ DE GÜÇLENİR”

“YEREL YÖNETİMLERİN GÜÇLENMESİYLE MERKEZİ HÜKÜMETİN SORUNLARI DA HAFİFLER..  BELEDİYELERİN GÜÇLENMESİNİ SANKİ MERKEZ ÇOK DA İSTEMEZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yerel yönetimlerin güçlenmesinin önemine vurgu yaparak, “Yerel yönetimler ne kadar güçlenirse, ne kadar daha hizmet üretir hale gelirse, hem demokrasileri güçlenir, hem ülke daha ileriye gider.. Merkez hükümetinin omzundaki yük de hafifler” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün Akdeniz Belediyeler Birliği’nden bir heyeti kabul etti. Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi yaptığını anımsatarak, Belediyeler Birliği ile Akdeniz Belediyeler Birliği’nin, ilişkilerin geliştirilmesi çabalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Mustafa Akıncı, belediyeler arasında işbirliğin, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, mal tedarikinde tasarruf yapılması ve halkların yakınlaştırılması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yerel yönetimlerin güçlenmesiyle merkezi hükümetin sorunlarının hafifleyeceğine inandığını belirten Akıncı, şöyle devam etti:

“Çoğu zaman merkezi idareler, parti farkı gözetmeksizin yerel yönetimlere farklı gözle bakarlar. Belediyelerin güçlenmesini sanki merkez çok da istemez. Genellikle iplerin hep elinde olması yönünde bir anlayış var. O anlayışlar da yavaş yavaş kırılıyor. Yerel yönetimler ne kadar güçlenirse, ne kadar daha hizmet üretir hale gelirse, hem demokrasi güçlenir, hem ülke daha ileriye gider, hem de merkezi hükümetin omzundaki yük hafifler”

Yerel sorunlar konuşulurken, KKTC’nin nüfus ile Türkiye’deki belde nüfuslarının kıyaslanmasının yapıldığını, bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu kaydeden Akıncı,  ölçekler farklı olmasına rağmen sorunların aynı olduğunu ve her bölgenin de farklı sorunları bulunduğunu kaydetti.

TÜTÜNCÜ

Akdeniz Belediyeler Birliği Hakan Tütüncü ise Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile bir buçuk yıl önce iş birliğini geliştirme için çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda 7 belediyenin kardeş belediye yapıldığını söyledi.

5 milyon nüfusa hizmet eden 58 belediyeden oluşan birliklerinin KKTC’ye gelen heyetinde 41 belediye başkanı ve 70 civarında belediye meclis üyesinin yer aldığını belirten Hakan Tütüncü, amaçlarının hizmet kalitesini yükseltmek, bölge halklarının kardeşliğini pekiştirmek için çalışma yapmak ve deneyim paylaşmak olduğunu belirtti.

Kabulde, hediye teatisinde de bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.